O "Εωσφόρος" ψήνει τη χώρα-Σήμα κινδύνου από τους επιστήμονες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Η Ελλάδα βιώνει ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια. Μέσα σε διάστημα 40 ημερών ο καύσωνας χτυπά για τρίτη φορά τη χώρα, με τον υδράργυρο να δείχνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφουν πόλεις όπως η Ξάνθη και η Κομοτηνή. Στο παρελθόν το θερμόμετρο στις περιοχές αυτές δεν ξεπερνούσε το καλοκαίρι τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ακόμα και δίπλα στον Θερμαϊκό η ατμόσφαιρα λόγω ζέστης είναι αποπνικτική. 

Ο Εωσφόρος που επιμένει να "ψήνει" την Ελλάδα από την περασμένη Παρασκευή  και έφερε θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ευρώπη ως και 46 βαθμούς Κελσίου είναι ένα δείγμα του τι μας περιμένει τα επόμενα χρόνια. Οι επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών της Κομισιόν είναι σαφείς. Οι θάνατοι από καύσωνες μέχρι το 2.100 θα πολλαπλασιαστούν επί 50.

Σύμφωνα με την έρευνα μέχρι το 2.100, δύο στους τρεις Ευρωπαίους, θα χτυπηθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα χάσουν τη ζωή τους 150.000 άνθρωποι έως το τέλος του αιώνα. Το 99% των θανάτων θα οφείλεται κυρίως σε καύσωνες.

Εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο από τους καύσωνες τα επόμενα χρόνια είναι όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς και οι φτωχοί. Οι καύσωνες θα ευνοήσουν τις ασθένειες που θα χτυπήσουν χιλιάδες ανθρώπους.

Οι συνέπειες από την αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι καταστροφικές για τη γηραιά Ήπειρο αν δεν ληφθούν μέτρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top