Σάλος μετά τις καταγγελίες στο Star για face-control και «μαύρα» στους παιδικούς σταθμούς

Η κυβέρνηση προχωρά σε ελέγχους και προαναγγέλλει τη δημιουργία 1.800 νέων δημοτικών σταθμών

Σάλος ξέσπασε μετά τις καταγγελίες στο STAR ότι γίνονται συναλλαγές κάτω από το τραπέζι για τη φιλοξενία παιδιών σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η κυβέρνηση προχωρά σε ελέγχους και προαναγγέλλει τη δημιουργία 1.800 νέων δημοτικών σταθμών αφού και φέτος θα μείνουν εκτός περίπου 40.000 παιδιά.

Η υπουργός, Θεανώ Φωτίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το STAR ξεκαθαρίζει ότι:

«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές στους συμμετέχοντες (δομές φύλαξης και φιλοξενίας) ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα επιπλέον οικονομικών απαιτήσεων πέρα από τα voucher».

Κι αυτό διότι καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες για παρατυπίες σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Φέτος οι υποψηφιότητες για voucher σε ιδιωτικούς και δημοτικούς σταθμούς είναι 133.000, 11.000 περισσότερες από πέρσι. Σε αυτό συνέβαλλε και το γεγονός ότι όλο και περισσότερες οικογένειες πληρούν τις προϋποθέσεις και τα εισοδηματικά κριτήρια λόγω μείωσης των εισοδημάτων τους.

Αν και θα μπουν λοιπόν στους σταθμούς 10.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι θα παραμείνουν εκτός 40.000,δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στις οικογένειές τους.

Φέτος το κονδύλι που δίνεται απο εθνικούς πόρους ανέρχεται σε 133 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 72 εκατ. απορροφώνται από το ΕΣΠΑ. Αλλά όπως είναι φανερό δεν είναι αρκετά για να λύσουν το πρόβλημα, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει .

Έτσι τα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Εργασίας προχωρούν άμεσα στην ανέγερση 1.800 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών την περίοδο 2019-2020 σε όλη την Ελλάδα. Έτσι θα προστεθούν χιλιάδες θέσεις για λυθεί το πρόβλημα οριστικά.

Σήμερα ένας μεγάλος αριθμός παιδιών μένουν χωρίς σταθμό αφού δεν υπάρχει θέση στην πόλη ή στην περιοχή που ζουν.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top