ΥΠΟΔΟΧΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ για το ζεύγος Γιλντιρίμ στην Θράκη – Έβγαζε selfies από χαρά ο Τούρκος πρωθυπουργός!

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι αποθέωσαν τον γνωστό πολιτικό

Σε... σόου μετατράπηκε η δήθεν ιδιωτική επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Θράκη, καθώς στελέχη της μειονότητας είχαν ετοιμάσει μια θεαματική υποδοχή.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πάντως επέδειξε συναινετικό προφίλ, λίγες ώρες μετά τις προκλητικές του δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και την συνεκμετάλλευση των ΑΟΖ. Είχε προηγηθεί η προτροπή του Προκόπη Παυλόπουλου πως μια θετική εμφάνιση θα άνοιγε το δρόμο και για μια επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Περισσότεροι από 5000 μουσουλμάνοι  είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού Λύκειο της Ροδόπης, επιφυλάσσοντας υποδοχή στο πρωθυπουργικό ζεύγος με χαρακτηριστικά υπερπαραγωγής.

Υπό τους ήχους παλιού τουρκικού τραγουδιού στην Ταταρική γλώσσα, ο τούρκος πρωθυπουργός με δυσκολία κατάφερε να περάσει μέσα από το πλήθος, ενώ δεκάδες αστυνομικοί είχαν  δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω του. Πάντως όσοι κατάφεραν να βρεθούν κοντά του δεν τους αρνήθηκε μια selfie.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έχοντας στο πλευρο του... τους δυο ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής παρακάθισε στο παραδοσιακό δείπνο ΙΦΤΑΡ, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος τους ραμαζανιού. Στην ομιλία του στην πλατεία του χωριού έκανε εκτεταμένη αναφορά στις  ελληνοτουρκικές σχέσεις και στις προσπάθειες γεφύρωσης τους.

Νωρίτερα, προσκύνησε σε τζαμί της Κομοτηνής, ενώ η σύζυγος του ακολουθούσε το δικό της πρόγραμμα. Η Σεμιχά Γιλντιρίμ επισκέφτηκε την αυτοαποκαλούμενη τουρκική νεολαία και άκουσε από στελέχη της να μιλούν για την τουρκικη κοινωνία της περιοχής.

Η επίσκεψη Γκιλντιρίμ στην Ελλάδα έγινε πρωτοσέλιδο στον τουρκικό τύπο που εστίασε περισσότερο στο θέμα των 8 τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top