ΑΦΩΝΟΙ οι γιατροί στο Ηράκλειο! Έμβρυο μεγαλώνει πάνω στην σπλήνα εγκύου

Πρωτοφανής περίπτωση-Πρώτη ανάρτηση: 30-05-2017 11:02

Μπροστά σε μια πρωτοφανή περίπτωση εγκυμοσύνης βρίσκονται οι γυναικολόγοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς μεταφέρθηκε εκεί 32χρονη έγκυος λίγων εβδομάδων γιατί ο γιατρός της δεν μπορούσε να βρει πού είναι το έμβρυο παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις επιβεβαίωναν την εγκυμοσύνη.

Όπως αναφέρει το ekriti η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εσπευσμένα πριν από δύο μέρες, έχοντας στα χέρια της μια θετική β – χοριακή κι ενώ βρισκόταν σε αμηνόρροια για δέκα εβδομάδες.

Ο γιατρός της όμως δεν μπορούσε με τον υπέρηχο να εντοπίσει το έμβρυο που το έψαχνε στις σάλπιγγες, στις ωοθήκες, στη μήτρα και έξω από αυτή.

Τελικά κατέφυγε στο δημόσιο νοσοκομείο Ηρακλείου για βοήθεια, όπου και εκεί οι γιατροί αρχικά δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά το κύημα.

Προχώρησαν τελικά σε μαγνητική σε όλο το σώμα της γυναίκας και έντρομοι ανακάλυψαν ότι το κύημα αναπτυσσόταν πάνω στη σπλήνα της.

«Ίσως είναι λιγότερο από 10 οι περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία , με αυτό το εύρημα κύησης. Δηλαδή το κύημα, το έμβρυο να είναι κολλημένο πάνω στην σπλήνα. Κανείς από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ δεν μπορεί να εξηγήσει την διαδρομή που έκανε την ώρα της γονιμοποίησης και έφτασε μέχρι την σπλήνα» αναφέρει γιατρός γυναικολόγος του ΠΑΓΝΗ.

Δυστυχώς οι επεμβατικοί ακτινολόγοι του νοσοκομείου αποφάσισαν να εμβολίσουν τον αγγειακό κλάδο της τροφοδοσίας της σπλήνας, ώστε το κύημα να πεθάνει από μόνο του γιατί δε θα τρέφεται.

Οι γιατροί μάλιστα αναφέρουν ότι μια τέτοια εγκυμοσύνη δεν μπορεί να προχωρήσει και πως αν η κίνηση αυτή δε φέρει αποτέλεσμα, τότε θα προχωρήσουν σε σπληνεκτομή.

Να σημειωθεί ότι η 32χρονη γυναίκα έχει μείνει έγκυος ξανά, φυσιολογικά και έχει κάνει δύο παιδιά με καισαρικές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top