ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Χειρούργησαν ΛΑΘΟΣ πόδι σε ασθενή στη Μυτιλήνη- Πώς δικαιολογήθηκαν οι γιατροί

Καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Χειρούργησαν ΛΑΘΟΣ πόδι σε ασθενή στη Μυτιλήνη

Μετά από ακροαματική διαδικασία διάρκειας 12 ολόκληρων ωρών, τελικά οι 2 γιατροί που ευθύνονται για τον θάνατο της 80χρονης Ευτυχίας Αναστασιάς το 2011, επειδή τη χειρούργησαν σε λάθος πόδι, καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή ο καθένας, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, η 80χρονη είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με ρωγμώδες κάταγμα στο δεξί ισχίο. Λίγες ημέρες αργότερα, εγχειρίστηκε, αλλά στο…αριστερό ισχύο! Οι γιατροί είχαν εγχειρήσει λάθος πόδι!

Τρεις μέρες μετά από το χειρουργείο, διαπιστώθηκε το λάθος και η γυναίκα ξαναοδηγήθηκε στο χειρουργείο για να γίνει επέμβαση στο σωστό πόδι αυτή τη φορά. Μετά από το 2ο χειρουργείο, όμως, η υγεία της ηλικιωμένης επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα και η 80χρονη έμεινε καθηλωμένη στο κρεβάτι. Τελικά, στις 3 Νοεμβρίου του 2011 εξέπνευσε.

Οι 2 γιατροί βρέθηκαν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας από συγκλίνουσα αμέλεια, μαζί με έναν τραυματιοφορέα κι έναν νοσηλευτή. Το δικαστήριο καταδίκασε τους 2 γιατρούς, απάλλαξε, όμως, τον νοσηλευτή και τον τραυματιοφορέα.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι κατηγορούμενοι, η 80χρονη παραπονιόταν για πόνους στο αριστερό της πόδι, εξαιτίας της οστεοαρθρίτιδας που την ταλαιπωρούσε, με αποτέλεσμα να της βάλουν στο νοσοκομείο νάρθηκα. Ο νάρθηκας αυτός ήταν το παραπλανητικό στοιχείο: οι γιατροί χειρούργησαν με βάση τον νάρθηκα κι όχι με βάση τα στοιχεία της ακτινογραφίας, που έδειχναν ότι το πρόβλημα βρισκόταν στο δεξί πόδι κι όχι στο αριστερό.

Οι 2 γιατροί υποστήριξαν ότι δεν ήταν το διπλό χειρουργείο που επιβάρυνε την υγεία της 80χρονης και προκάλεσε τον θάνατό της, αλλά η ήδη βεβαρημένη υγεία της.

Ο γιος της γυναίκας έκανε καταγγελία κι έτσι το περιστατικό διερευνήθηκε περαιτέρω, ενώ ασκήθηκαν διώξεις στους 2 γιατρούς και τους 2 νοσηλευτές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top