Δεύτερη άρνηση της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Συμβουλίου Εφετών στο αίτημα των Τούρκων να εκδοθούν οι τρεις εκ των οκτώ αξιωματικών, που έφυγαν με ελικόπτερο από τη χώρα τους, λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι.

Το δικαστήριο ακολούθησε την προ ημερών απόφαση του Συμβουλίου και δέχθηκε την εισαγγελική εισήγηση, η οποία αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου τον Ιανουάριο, με την οποία δεν έγινε δεκτό το αίτημα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών.

Όπως είπε η εισαγγελέας «για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά».

Την ίδια ώρα, όπως είπε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέαπαρατάθηκε για ένα τρίμηνο η διοικητική κράτησή και των οκτώ αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου.

Tags: