Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε δίκτυο ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ που δρούσε στη Γαλλία – Από τον Έβρο είχε περάσει ο εγκέφαλός του

Καταλυτική η συμβολή της για την επιτυχία της επιχείρησης

Καταλυτική ήταν η συμβολή της ελληνικής αστυνομίας στην εξάρθρωση  τρομοκρατικού δικτύου από Τζιχαντιστές  που δρούσαν σε Γαλλικό έδαφος.  Πρόσωπο κλειδί ήταν ένας νεαρός Γάλλος, Αλγερινής καταγωγής  ο οποίος είχε εντοπιστεί  όταν πέρασε τα σύνορα στον  Έβρο.

Ήταν  3  Ιανουαρίου  του 2014 όταν ο  23χρονος τότε  Ιμπραήμ Μπουντινά,  πέρασε στη χώρα μας από τους Κήπους του Έβρου.

Επί 16 μήνες  πολεμούσε στη Συρία στο πλευρό των Τζιχαντιστών, πριν πάρει  την εντολή από το Ισλαμικό κράτος να επιστρέψει  στην πατρίδα του, τη Νότια Γαλλία για να οργανώσει εκεί τρομοκρατικό πυρήνα.

Ο νεαρός  Αλγερινός με το Γαλλικό διαβατήριο κίνησε τις υποψίες  των Ελληνικών αρχών τυχαία,  όταν τσακώθηκε με τον ταξιτζή, ο οποίος  θα τον μετέφερε από τον Έβρο στην ενδοχώρα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρήκε πάνω του ένα στικάκι που περιείχε οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ είχε δηλωθεί στο σύστημα Σένγκεν ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση.  Αμέσως ενημερώθηκαν οι Γαλλικές αρχές και αποφασίστηκε ο Τζιχαντιστής να αφεθεί,  να συνεχίσει το ταξίδι του αλλά υπό συνεχή παρακολούθηση  Ελλήνων αστυνομικών.

Από την Ελλάδα πέρασε με πλοίο στην Ιταλία και από εκεί οδικώς διέσχισε τα σύνορα με την Νότια Γαλλία, φτάνοντας στην Κυανή Ακτή,  σε ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών δίπλα από το γκολφ στις Κάννες.

Ο Ιμπραήμ Μπουντινά είχε ως πρότυπο  τα  δύο αδέλφια βομβιστές της Βοστώνης που είχαν τοποθετήσει δύο ισχυρές βόμβες, σκορπώντας το θάνατο κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, τον Απρίλιο του 2013.

Ο νεαρός Τζιχαντιστής σκόπευε να κάνει το ίδιο στο καρναβάλι της Νίκαιας το 2014, κατασκευάζοντας αυτοσχέδιες βόμβες  σε κατσαρόλες γεμάτες  καρφιά.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί όμως τον συνέλαβαν  πριν υλοποιήσει το σχέδιο του.  Μαζί  του συνελήφθησαν άλλα 19 άτομα που ανήκουν στον τρομοκρατικό  πυρήνα των Καννών,  οι οποίοι ενέχονται σε ληστείες και επιθέσεις με χειροβομβίδες σε εβραϊκούς στόχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top