ΑΘΛΙΕΣ συνθήκες υγιεινής και ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ συμπεριφορές στα δημόσια WC της Θεσσαλονίκης!

Διώχνουν τις καθαρίστριες και κλέβουν

ΑΘΛΙΕΣ συνθήκες υγιεινής και ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ συμπεριφορές στα

Αηδία και αποστροφή προκαλούν οι δημοτικές τουαλέτες στη Θεσσαλονίκη στους πολίτες και…εφιάλτες στον Δήμο, που θα δώσει 60.000 ευρώ για νέες εργασίες συντήρησης δημοτικών αφοδευτηρίων.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, παραδέχτηκε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διατηρηθούν οι τουαλέτες αυτές σε καλή κατάσταση. Ο κ. Παππάς, μάλιστα, ανέφερε παραβατικές συμπεριφορές ατόμων στα δημοτικά αφοδευτήρια, καταγγέλλοντας ότι «στα WC που βρίσκονται στον Λευκό Πύργο πηγαίνουν άτομα με παραβατικές συμπεριφορές, βγάζουν έξω την καθαρίστρια, κάνουν ντους και πλένονται. Όταν πηγαίνεις μετά το πρωί δεν βρίσκεις τίποτα, ούτε μπαταρίες, ούτε καθρέπτες, ούτε βρύση».

Οι υπάλληλοι φύλαξης των αφοδευτηρίων μιλούν για άστεγους που χρησιμοποιούν τις τουαλέτες για να πλένονται και να λούζονται, όσο άλλα άτομα, άγνωστα, κλέβουν κυριολεκτικά ό,τι βρουν, από χαρτιά μέχρι σαπούνια και απορρυπαντικά. Αντίστοιχη η κατάσταση και στα WC δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου, που, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, έχει γίνει άντρο ναρκωτικών.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι οι υπηρεσίες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για τη διατήρηση και τη σωστή χρήση των αφοδευτηρίων, λέγοντας ότι «η διατήρηση των WC είναι μια επίπονη προσπάθεια των υπηρεσιών Καθαριότητας, οι οποίες δεν είναι εντεταλμένες να κάνουν τους καθαριστές. Προσπαθούν, να ανοίγουν και να κλείνουν τις τουαλέτες, όχι πάντα με επιτυχία. Υπάρχουν πολλά παραβατικά φαινόμενα». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι «να μισθωθούν τα WC σε ιδιωτική εταιρεία».

Την προηγούμενη Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε εργασίες συντήρησης των δημοτικών αφοδευτηρίων της Νέας Παραλίας, του Λευκού Πύργου, της Πλατείας Αριστοτέλους, του Πεδίου του Άρεως, της πλατείας Δημοκρατίας και του Πύργου του Τριγωνίου. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εργασίες στα αφοδευτήρια που βρίσκονται στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (γήπεδο Μπάσκετ), στις οδούς Ασκητού, Καρύπη, Μπαλάνου, Γενναδίου, στο πάρκο Αγίου Θεράποντα, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλο WC χρειάζεται.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται οικοδομικές, υδραυλικές αλλά και ηλεκτρομηχανολογικές βελτιώσεις, όπως και αντικαταστάσεις θραυσμένων υαλοπινάκων, σβήσιμο graffiti’s , αντικατάσταση κατεστραμμένων ειδών υγιεινής και, γενικότερα, οτιδήποτε επιβάλλεται ώστε τα WC να επανέλθουν σε εξαιρετική κατάσταση λειτουργίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top