ΝΤΡΟΠΗ! Κοιμούνται στο ΠΑΤΩΜΑ 70 πυροσβέστες- Καμία πρόβλεψη για τη στέγασή τους

Τριτοκοσμικές εικόνες στα πιο κοσμικά και λαμπερά νησιά της Ελλάδας

Αγώνα επιβίωσης δίνουν 70 πυροσβέστες που κλήθηκαν να στελεχώσουν τα αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης, μετά την ιδιωτικοποίηση τους από τη Fraport. Στάλθηκαν στο νησί εν μια νυκτί, χωρίς καμία πρόβλεψη για τη στέγασή τους, και βρέθηκαν να κοιμούνται στα πατώματα.

Οι εικόνες που θα δείτε στο βίντεο θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, κι όμως ανήκουν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου. Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας, οι πυροσβέστες κοιμούνται στο πάτωμα, πάνω σε φορεία, σε στρώματα θαλάσσης και μέσα στα ξεχαρβαλωμένα ασθενοφόρα του αερολιμένα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δ. Σταθόπουλος, λέει κατηγορηματικά ότι οι πυροσβέστες έφτασαν στα νησιά, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη στέγασή τους. «Και πού να μείνουν; Στα παγκάκια;».

Μιλάμε για 70 ανθρώπους που μετακινήθηκαν στα αεροδρόμια των κοσμικών νησιών εν μια νυκτί. Έπειτα απ' τις καταγγελίες, η πανελλήνια ομοσπονδία πυροσβεστών έφτασε μέχρι τον Πρωθυπουργό, για να πάρει απ' το γραφείο του την εξής απάντηση:

«Οι μετατιθέμενοι υπάλληλοι δεν δύναται υπηρεσιακά να στεγαστούν και δεν υπάρχει στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης αυτών».

Μην έχοντας άλλη επιλογή οι άστεγοι πυροσβέστες έψαξαν να νοικιάσουν σπίτια, αλλά, όπως εξηγεί ο κ. Σταθόπουλος, «έφαγαν πόρτα μεγάλη, καθώς διαπίστωσαν ότι για ένα δωμάτιο με τουαλέτα το ενοίκιο είναι 500 ευρώ και επειδή τώρα είναι και σεζόν, κάποιοι τα νοικιάζουν 9.000 ευρώ και ζητούν και 7.000 ευρώ μπροστά».

Με μισθούς, όμως, που ξεκινούν από 700 ευρώ και αγγίζουν το πολύ τα 1.050, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε τόσο υψηλά ενοίκια και έτσι κατέληξαν κάποια βράδια να κοιμηθούν στο πάτωμα του αεροδρομίου, ή όπου αλλού βρήκαν.

Oι περισσότεροι Μυκονιάτες και Σαντορινιοί ιδιοκτήτες, μάλιστα, δεν θέλουν να νοικιάσουν τα σπίτια τους στους πυροσβέστες, καθώς από τους τουρίστες θα βγάλουν τα ίδια χρήματα όχι το μήνα αλλά τη βραδιά.

Ο δήμαρχος Μυκόνου δηλώνει στο Star ότι «υπάρχει νόμος εδώ και 2 χρόνια, που σου επιτρέπει να νοικιάσεις το σπίτι σου σε τουρίστες και κουμάντο στη τσέπη κάποιου δεν μπορεί να κάνει κανένας».

Λύση έδωσαν εντέλει οι Δήμαρχοι, υποκαθιστώντας το ρόλο της πολιτείας. Αυτή τη στιγμή, φιλοξενούνται –προσωρινά!- σε καταλύματα, έναντι συμβολικού αντιτίμου. Και σαν να μην έφθασαν όλα αυτά, τόσο ο εξοπλισμός όσο και τα οχήματα που παρέλαβαν, έχουν να εκλεχθούν από το 2011, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top