ΧΑΜΟΣ στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χρήση χημικών έξω από το τουρκικό προξενείο (VIDEO και ΦΩΤΟ)

Kατά την διάρκεια της πορείας μνήμης των Αρμενίων-Πρώτη ανάρτηση: 25-04-2017 10:20

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Τουρκικό προξενείο, που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια πορείας μνήμης για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Όπως μεταδίδει το thestival, όλα ξεκίνησαν όταν αντιπροσωπεία της Νεολαίας των Αρμενίων ζήτησε να θυροκολλήσει ψήφισμα στο Τουρκικό Προξενείο. Οι αρχές δεν επέτρεψαν να γίνει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ.

Άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωθέντες κι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Μία γροθιά οι Αρμένιοι

Ενωμένοι και  κρατώντας μία τεράστια σημαία της Αρμενίας, δεκάδες πολίτες του Ερεβάν σιγοψιθύριζαν «θα  συνεχίσουμε να θυμόμαστε, και να μνημονεύουμε τους  1.500.000 ανθρώπους μας».

H πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Όπερας και κατέληξε στο μνημείο Γενοκτονίας εκεί όπου νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι και ο Αρμένιος Πρόεδρος  Σερζ Σαρκισιάν.

Ίδια εικόνα και στην Κωνσταντινούπολη. Δεκάδες θλιμμένα πρόσωπα κοιτούσαν  τις φωτογραφίες των θυμάτων  που σφαγιάστηκαν.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μπορεί να μην χρησιμοποίησε  την λέξη γενοκτονία, η οποία κάνει "Τούρκο" ¨τον Ερντογάν , όμως ο Αμερικανός πρόεδρος κατάφερε να τον εξοργίσει καθώς έκανε λόγο για μία από τις χειρότερες μαζικές ωμότητες. «Από το 1915 ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν και περπάτησαν μέχρι να πεθάνουν στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ.

Πορεία μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες. Η Άγκυρα δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απάντησε στον Αμερικανό Πρόεδρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ : «Αναμένουμε από την αμερικανική κυβέρνηση να μην επικυρώνει μια προκατειλημμένη εκδοχή της Ιστορίας και να λαμβάνει υπόψη της τα δεινά που υπέστησαν όλες οι πλευρές».

Η 24η Απριλίου 1915 θεωρείται η ημερομηνία που ξεκίνησε η γενοκτονία Αρμενίων την οποία αναγνωρίζουν  περισσότερες από 20 χώρες .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top