Η Ελένη Τουλουπάκη επελέγη με συντριπτική πλειοψηφία διάδοχος της Ελένης Ράικου, η οποία παραιτήθηκε λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία της.

Με ψήφους 10-1, η Ελένη Τουλουπάκη ανακηρύχθηκε νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς.

Η Ελένη Τουλουπάκη, αντιεισαγγελέας εφετών με σημαντική διαδρομή και ακόμα πιο σημαντικές έρευνες στο ενεργητικό της είναι η νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς.

Να σημειώσουμε, ότι αναλαμβάνει μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Ελένης Ράικου η οποία συνοδεύτηκε με σοβαρές καταγγελίες για την εν εξελίξει έρευνα για την υπόθεση της Νοβάρτις.

Με συντριπτική πλειοψηφία 10-1 το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Μαχαίρα και επέλεξε την κ. Τουλουπάκη για να υπηρετήσει στο  νευραλγικό πόστο για τα επόμενα δυο χρόνια.

Στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προήδρευσε η Πρόεδρος του ΑΠ Βασιλική Θάνου ενώ μετείχε και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου καθώς και μέλη από το ανώτατο δικαστήριο και την Εισαγγελία του ΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΑΔΣ, διαφορετική γνώμη για το πρόσωπο της νέας εισαγγελέως διαφθοράς είχε ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης ,ο οποίος πρότεινε άλλους αρχαιότερους στην ιεραρχία  εισαγγελικούς λειτουργούς.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΦΑΛΣΙΑΝΙ

Η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ήδη μετέχει στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που συνδράμουν το έργο των Οικονομικών Εισαγγελέων, έχει χειριστεί σωρεία σοβαρών δικογραφιών ενώ συμμετείχε στο κλιμάκιο εισαγγελέων που ανέκριναν τον Φαλσιανί για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Θα αναλάβει δε τα νέα της καθήκοντα ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς με αντικείμενο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Τουλουπάκη έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις, που αφορούν λίστες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ πριν από λίγες ημέρες ταξίδεψε στη Χάγη, με συναδέλφους της , όπου είχε κρίσιμες επαφές για τα λεγόμενα Pαnama Papers.

 

 

Tags: