O «πόλεμος της τουλίπας» και οι συνέπειες για την Ελλάδα

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR

Τί σημαίνει για την Ελλάδα η κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Απαντούν στο STAR διεθνολόγοι και ειδικοί αναλυτές.

«Οι κυβερνήσεις οι  οποίες είναι μακράν των ακροδεξιών αντιλήψεων, αντιδρούν με τον τρόπο που αντιδρούν απαγορεύοντας στους Τούρκους επισήμους να δημιουργήσουν καταστάσεις στα εδάφη τους ομιλώντας προεκλογικά για το τουρκικό δημοψήφισμα στις εκάστοτε χώρες. Πρέπει να πούμε ότι αυτό δηλώνει ότι έχουμε αντιληφθεί ότι το κοινό αίσθημα των χωρών τους δεν εγκρίνει αυτού του είδους τις ενέργειες από πλευράς Τουρκίας. Αυτό λοιπόν πρέπει να μας κάνει και εδώ να αναρωτηθούμε σχετικά με τις αντίστοιχες συμπεριφορές της Τουρκίας παραδείγματος χάριν στη Θράκη», ανέφερε ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής οικονομικής γεωγραφίας και γεωπολιτικής θεωρίας.

«Ενδεχόμενη επικράτηση του όχι, θα οδηγήσει στην ουσία στον πολιτικό του θάνατο. Για να ξεπεράσει λοιπόν αυτό το πρόβλημα, αν θέλετε να αντιστρέψει την κατάσταση και να συσπειρώσει το ποσοστό περίπου του 20% των ψηφοφόρων που είναι αναποφάσιστοι, να συσπειρώσει λοιπόν τους αναποφάσιστους γύρω από το ναι και να αποσυσπειρώσει αν θέλετε την παράταξη του όχι, δημιούργησε την κρίση με τις ευρωπαϊκές χώρες για να δημιουργήσει έναν εξωτερικό εχθρό και με βάση όλο αυτό το σκηνικό να συσπειρώσει τους Τούρκους πολίτες», τόνισε ο Σάββας Καλεντερίδης, στρατιωτικός αναλυτής-συγγραφέας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top