«ΝΤΟΥ» μετά το ξύλο στον Συρίγο! Φοιτητές μπούκαραν στο μάθημα του με πανό

Γιατί κατηγορούν τον γνωστό καθηγητή

«Παρέμβαση» στο μάθημα του καθηγητή  Αγγέλου Συρίγου στο Πάντειο, με συνθήματα και πανό, με σκοπό τη διακοπή του μαθήματος, έκαναν τα Ελευθεριακά Σχήματα της Πληροφορικής και του ΤΕΙ Πειραιά, μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες του Παντείου και άλλων σχολών, την Παρασκευή.

Με κείμενο τους σε γνωστή σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου καταγγέλουν τις πρακτικές του γνωστού καθηγητή. «Καθιστούμε σαφές ότι οι φασίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις σχολές μας» τονίζουν.

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου και Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Αγγελος Συρίγος δέχθηκε στις 15 Φεβρουαρίου επίθεση από άγνωστους δράστες, μετά από παρατήρηση που τους έκανε την ώρα που έκαναν γκράφιτι σε έναν τοίχο. Οι άγνωστοι τον τραυμάτισαν στο κεφάλι με σπρέι και εξαφανίστηκαν.

«Ο Συρίγος, όχι απλά δεν είναι ένας τυχαίος καθηγητάκος, αλλά είναι διαβόητος για τις ρατσιστικές του απόψεις, που συχνά-πυκνά εκφράζει στην αρθρογραφία του, αλλά και τις φασιστικές του πρακτικές», τονίζουν μεταξύ άλλων.

«Δεν ανεχόμαστε κανέναν Συρίγο να σουλατσάρει και να τραμπουκίζει ανενόχλητος στις σχολές μας...Είναι χρέος του φοιτητικού κινήματος να υπενθυμίσει πως το άσυλο κερδήθηκε με αγώνες, και πως τα πανεπιστήμια δεν είναι ο κοινωνικός χώρος των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά ο δικός μας», προσθέτουν τα Ελευθεριακά Σχήματα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top