Οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο-Σκληρή εκπαίδευση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα χιόνια

Άλλο ένα επεισόδιο προπαγάνδας στα Ίμια «έπαιξαν» το μεσημέρι τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης

Άλλο ένα επεισόδιο προπαγάνδας στα Ίμια «έπαιξαν» το μεσημέρι τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης με την προτροπή της Άγκυρας, υποστηρίζοντας ότι ένα τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τις δύο βραχονησίδες.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά το ελικόπτερο, όχι όμως και να πετάει πάνω από τα Ίμια, τα οποία φαίνονται μόνα τους, σε κάποια αρχικά πλάνα. Το πιθανότερο είναι ότι η πτήση έγινε σε τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στην Αλικαρνασσό. Άλλωστε και το ΓΕΕΘΑ διέψευσε ότι υπήρξε σήμερα πτήση τουρκικού ελικοπτέρου στο FIR Αθηνών… 

Οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να παίζουν με τα νεύρα των Ελλήνων επιτελών, στέλνοντας και σήμερα δύο οπλισμένα F-16 να παραβιάσουν 4 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο στο Βόρειο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα, το ωκεανογραφικό σκάφος ΤΣΕΣΜΕ πλέει σε διεθνή ύδατα, στο "τρίγωνο" Θάσου, Σαμοθράκης, Λήμνου, σε περιοχή που έχει δεσμεύσει παράνομα για υποθαλάσσιες έρευνες.

Τη στιγμή που η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να εκπαιδεύονται σε ρεαλιστικές συνθήκες, δίνοντας τη δική τους απάντηση.

Την ίδια ώρα το ΓΕΣ έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο, στο οποίο άνδρες και γυναίκες της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, εκπαιδεύονται στο Περτούλι Θεσσαλίας σε συνθήκες άγριου χιονιά.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Σχολής, εκπαιδεύτηκαν επί 10 μέρες στην επιβίωση σε χιονισμένες περιοχές και έκαναν ανάβαση και κατάβαση με σκι και με οχήματα χιονιού.

Επιπλέον εκτέλεσαν βολές και έκαναν τακτικές κάλυψης-απόκρυψης στο χιόνι.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top