«Ψευτοτσαμπουκάδες» στα Ίμια με σενάριο και σκηνοθεσία Ερντογάν

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Tούρκοι

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στην περιοχή των Ιμίων, με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να «δημοσιοποιούν» φωτογραφίες και αμφιλεγόμενα βίντεο, με την δραστηριότητα των τουρκικών σκαφών. 

Όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, τουρκικό σκάφος προσεγγίζει με ταχύτητα, σαν  να επιχειρεί να εμβολίσει το περιπολικό του Λιμενικού. Σύμφωνα με τους Τούρκους, το ελληνικό πλοίο έπαθε βλάβη και ακινητοποιήθηκε, την ώρα που δίπλα του περνούσε το τουρκικό λιμενικό.

Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, έχουν μετατρέψει την περιοχή των Ιμίων σε… τουρκικό σίριαλ, καθώς σε κάθε επιχείρηση υπάρχουν κάμερες, φωτογραφικοί φακοί και φυσικά  σκηνοθέτης ο  πρόεδρος Ερντογάν, που σύμφωνα με ειδικούς, στήνει μια καλά οργανωμένη επιχείρηση έντασης στο Αιγαίο.

Ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης, είπε πως «είναι πάγια τακτική της Τουρκίας που στην περίπτωση του Αιγαίου θέλει να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες».

Σε άλλο περιστατικό, σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ένα τουρκικό ιστιοφόρο παρενοχλήθηκε από την ελληνική ακτοφυλακή. Το ελληνικό σκάφος προσέγγισε το ιστιοφόρο,  προχώρησε σε έλεγχο και κατόπιν του επέτρεψε να συνεχίσει την πορεία του.

Το τελευταίο περιστατικό - όπως ισχυρίζεται με βίντεο το πρακτορείο Ντογάν-σημειώθηκε στις 4 το απόγευμα, όταν σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής προερχόμενο από την Καλόλιμνο μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Επί 15 λεπτά, τουρκική ακταωρός καταδίωκε το ελληνικό μέχρι που επέστρεψε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, το βράδυ της Τρίτης, ήρθαν πλώρη με πλώρη μια τουρκική κορβέτα και μια ελληνική κανονιοφόρος.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top