Η Έλσα είναι 15 ετών, μένει στην Ιεράπετρα Κρήτης και κάθε μέρα διανύει 200 χλμ.,προκειμένου να πάει στο σχολείο της και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα!

Το star.gr μίλησε με την ίδια αλλά και με τον πατέρα της, κύριο Γιάννη, για την δύσκολη καθημερινότητά της.

«Πηγαίνω στο καλλιτεχνικό σχολείο του Ηρακλείου, στην Α Λυκείου. Είναι ο δεύτερος χρόνος μου εδώ. Η καθημερινότητά μου είναι δύσκολη αλλά πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής και εξάλλου ξέρω πως για να κάνω αυτό που επιθυμώ απαιτούνται θυσίες. Ξυπνάω κάθε μέρα στις 5:30 το πρωί. Παίρνω το λεωφορείο στις 6:30 και στο σχολείο φθάνω γύρω στις 9 πάρα. Κάνω 2,5 ώρες να φθάσω και άλλες τόσες για να γυρίσω! Σχολάω στις 3 το μεσημέρι, παίρνω το λεωφορείο στις 3:15 και φτάνω στο σπίτι μου κουρασμένη, μετά τις 17:30 το απόγευμα»,  εξομολογείται η ίδια στο star.gr.

«Θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο και έχω στόχο να δώσω στο Εθνικό μόλις τελειώσω το σχολείο. Εδώ κάνουμε όλα τα μαθήματα της Γενικής Παιδείας αλλά και άλλα, καλλιτεχνικού περιεχομένου, όπως θέατρο, εικαστικά, χορός κλπ.», εξηγεί.

«Από 2 ετών ζωγράφιζα. Μου άρεσε πολύ. Οι γονείς με βοηθούν και με στηρίζουν πολύ, ενώ οι καθηγητές μου δείχνουν κατανόηση που κάποιες φορές αργώ να φθάσω τα πρωινά και δεν μου βάζουν απουσία», προσθέτει η 15χρονη τονίζοντας ότι «θα ήθελα να συμβουλεύσω και άλλα παιδιά να ακολουθούν το όνειρό τους, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουν. Η τέχνη θέλει κόπο. Και κάτι ακόμα. Θα έπρεπε σε κάθε περιφερειακή ενότητα να υπάρχει ένα καλλιτεχνικό σχολείο».

Ο πατέρας της που είναι χημικός στο επάγγελμα και διδάσκει σε Λύκειο, αναφέρει αποκλειστικά στο star.gr «Η Έλσα έχει ταλέντο στο σχέδιο και στο σκίτσο. Έχει την όρεξη να ασχοληθεί με το θέατρο. Είμαστε δίπλα της».

Μάλιστα αποκαλύπτει πως το σχολείο που πήγαινε παλιότερα στην Ιεράπετρα, είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι τους. Όμως ήταν δυστυχισμένη, όπως χαρακτηριστικά λέει, γιατί δεν έκανε αυτό που ήθελε. «Τώρα μπορεί να ταλαιπωρείται αλλά είναι ευτυχισμένη και χαρούμενη! Αν είσαι δίπλα και κλαις, δεν θα πας παραδίπλα για να είσαι χαρούμενος; Κάπως έτσι το βλέπουμε η μητέρα της και εγώ», υπογραμμίζει!

*Ακούστε ένα απόσπασμα όσων είπε στο star.gr η Έλσα και ο μπαμπάς της.

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

Tags: