ΡΕΣΙΤΑΛ προπαγάνδας από την Άγκυρα: «Ανακαλύπτουν» επεισόδια στα Ίμια

Ποια είναι η αλήθεια για το «άγριο κυνηγητό» μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λιμενικού

Νέο επεισόδιο στα Ίμια «ανακάλυψε» πάλι η τουρκική ηγεσία, η οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ανοιχτά τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προχωρώντας σε ρεσιτάλ προπαγάνδας αλλά και πολέμου νεύρων στο… «φουλ».

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, τα τουρκικά κανάλια δημοσιοποίησαν σήμερα το video που βλέπετε, υποστηρίζοντας ότι μεσημέρι, στις 13.20 ώρα Ελλάδας, υπήρξε άγριο κυνηγητό ελληνικού και τουρκικού σκάφους στα Ίμια.

Η τουρκική προπαγάνδα υποστηρίζει ότι σκάφος του ελληνικού λιμενικού ξεκίνησε από την Καλόλιμνο, πέρασε από τα Ίμια, παραβιάζοντας τάχα το τουρκικά χωρικά ύδατα και μετά… παρενόχλησε Τούρκους ψαράδες που ψάρευαν στην περιοχή.

Όμως, στο βίντεο ακούγεται καθαρά ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους να ζητά από τους Τούρκους να αποχωρήσουν, επειδή βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων:

«Εδώ είναι η ελληνική ακτοφυλακή. Εγώ είμαι στα Ίμια. Είστε σε ελληνική περιοχή, διότι είστε δυτικά των Ιμίων. Πρέπει να φύγετε από την ελληνική περιοχή αμέσως».

Σύμφωνα με τους Τούρκους, η ακταιωρός της Άγκυρας κυνήγησε για 15 λεπτά το ελληνικό σκάφος και το έδιωξε από την περιοχή.

Για εκνευρισμό της Άγκυρας έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών:

«Ούτε να παραβλέπουμε και να μην παίρνουμε μέτρα που να παρεμποδίζουν την εκδήλωση αυτής της νευρικότητας, αλλά ούτε και να υπερβάλλουμε εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλές νευρικές κινήσεις της Τουρκίας έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της και την εσωτερική αντιπαράθεση» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Το τουρκικό πρακτορείο ΙΗΑ υποστηρίζει ότι εδώ και τρεις μέρες επικρατεί πλήρης ηρεμία στα Ίμια. Μάλιστα δημοσιοποίησε το video που βλέπετε, λέγοντας ότι για πρώτη φορά σκάφος του τουρκικού λιμενικού πέρασε δυτικά των Ιμίων, κάνοντας περιπολία.

Παράλληλα, στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού πλέει το τουρκικό πολεμικό πλοίο που βλέπετε, ενώ στο συγκεκριμένο video δεν φαίνεται ελληνικό σκάφος.

Την ίδια στιγμή, τα τουρκικά μέσα επιστράτευσαν μέχρι και έναν από τους 12 Τούρκους βατραχανθρώπους που είχαν ανέβει στη δυτική Ίμια το 1996.

«Αν μας καλέσουν, πάμε χωρίς να το σκεφτούμε. Μπορεί να είναι τα Ίμια, μπορεί να είναι αλλού, θέλω να πάω ξανά. Να αισθανθώ πάλι εκείνο τον αέρα, για την χώρα, για την πατρίδα, να κάνω κάτι. Είμαστε πάντοτε έτοιμοι» δήλωσε ο Χακάν Τσαλισκάν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top