Πιάστηκαν στα χέρια Αφγανοί και Πακιστανοί στη δομή φιλοξενίας των Γιατρών του Κόσμου

Άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε ασυνόδευτα παιδιά

Άγριος καυγάς  μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών ξέσπασε χθες, Τρίτη, το απόγευμα στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων των Γιατρών του Κόσμου, στην Παιανία. Οι νεαροί ήρθαν στα χέρια με αφορμή φυλετικές διαφορές, ενώ το επεισόδιο έληξε χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας.

Ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο Ελαία στην Παιανία, ξήλωσαν τις σανίδες από τα κρεβάτια τους, προκειμένου να δημιουργήσουν αυτοσχέδια όπλα για μία ακόμα συμπλοκή ανάμεσα σε Αφγανούς και Πακιστανούς. 

Το επεισόδιο μεταξύ των ανηλίκων στη δομή φιλοξενίας ξεκίνησε λίγη ώρα μετά τις 6 το απόγευμα. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, στους οποίους οι υπεύθυνοι του κέντρου παρέδωσαν ξύλα κι ένα κατσαβίδι.

Ο Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, είπε στη κάμερα του Star ότι «μιλάμε για περίπου 20 παιδιά από το Πακιστάν και λίγο περισσότερα από το Αφγανιστάν. Υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι πιο βίαια. Ξέρουμε ποια είναι, η αστυνομία ξέρει ποια είναι και μάλιστα έχουμε κινήσει τις διαδικασίες τα παιδιά αυτά να μετακινηθούν».

Το επεισόδιο είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών εφήβων που μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στον Ευαγγελισμό, ενώ με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν χωρίς να γίνουν συλλήψεις, Ωστόσο οι άγριοι καυγάδες στα κέντρα φιλοξενίας παιδιών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Ο κ. Κανάκης συνεχίζει: «Επειδή ακριβώς έχουμε παιδιά εξοικειωμένα στη βία, θα πρέπει να λαμβάνουμε μέριμνα όχι απλά να μένουν κάπου, αλλά να είναι διαχωρισμένα ώστε να μη δίνουμε αφορμές σ΄ αυτό το πράγμα». 

Οι Γιατροί του Κόσμου, που είναι υπεύθυνοι για το κέντρο φιλοξενίας στην Παιανία, έχουν ζητήσει ήδη από τον εισαγγελέα ανηλίκων την εγκατάσταση των παιδιών στις δομές με βάση την εθνικότητά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top