ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ! Θάνατος, βία και ναρκωτικά στα hotspots – Αυτοψία STAR

Επεισόδια, κλοπές και απεργίες πείνας από πρόσφυγες και μετανάστες

Χάος επικρατεί στα hotspots όλης της χώρας. Βία, απόπειρες αυτοκτονίας, φωτιές ακόμη και ναρκωτικά είναι το σκηνικό μεταξύ των μεταναστών. 

Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 

Τo βράδυ της Δευτέρας ξέσπασε φωτιά στην κλειστή δομή του Ελληνικού, σε χώρο όπου φυλάσσονταν ρούχα για τους μετανάστες. Η κάμερα του Star και ο Βαγγέλης Γκούμας βρέθηκαν στο σημείο, ωστόσο το ρεπορτάζ διέκοψε απότομα ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε ειδοποιηθεί από τους υπευθύνους του κέντρου φιλοξενίας, που δεν επιθυμούν να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα που εκθέτουν τους αρμοδίους για τα κέντρα φιλοξενίας.

Στην Πλατεία Βικτωρίας, όπως θα δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star, μετανάστες προμηθεύονται με ευκολία ναρκωτικά, τα οποία καταλήγουν μέσα στα κέντρα φιλοξενίας, καθώς κανείς έλεγχος δεν γίνεται στην είσοδο.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ 

Τα περιστατικά βίας από μετανάστες είναι πολλά. Την Πρωτοχρονιά μια νεαρή κοπέλα στη Χίο, αθλήτρια του καράτε δέχτηκε άγρια επίθεση από μετανάστες,  οι οποίοι της άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο.

Στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά νεαρός μετανάστης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ζητώντας άσυλο.Σώθηκε και τώρα νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ...

Η υπόθεση άσυλο για ορισμένους μετανάστες φαίνεται ότι είναι εύκολη,  αρκεί να ξέρεις, όπως λένε τις πηγές και να έχεις τουλάχιστον 200 ευρώ στην άκρη! 

Το ταξίδι προς τον παράδεισο όμως έχει δυσβάστακτο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Στον Έβρο δυο μετανάστες πέρασαν το ποτάμι και προσπάθησαν να προφυλαχτούν από το κρύο σε μια καλύβα. Ο ένας δεν ξύπνησε ποτέ..

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το βράδυ της Τρίτης, επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε Αφγανούς και Πακιστανούς στην περιοχή των Αχαρνών.

Πληροφορίες θέλουν τον καβγά να ξεκίνησε για τα μάτια μιας κοπέλας.

Τελικά, μετά την παρέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν. 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Σε απεργία πείνας προχώρησαν από την Δευτέρα οι 150 πρόσφυγες Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο πρώην ξενοδοχείο Rion beach στην Πάτρα.

Οι οικογένειες των προσφύγων απέχουν από τη σίτισή, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης, την μη ύπαρξη ιατρικής μέριμνας, ενώ όπως επισημαίνουν το φαγητό που τους δίνουν δεν τρώγεται ούτε από ζώα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrastimes.gr,  εκπρόσωποι των προσφύγων καταγγέλλουν τη στάση των μελών της ΜΚΟ  PRAXIS απέναντί τους, τα οποία τους απαγορεύουν να «βγάζουν» προς τα έξω τα παράπονά τους, ενώ σε «αντίποινα» τους εμποδίζουν να μπαίνουν στα δωμάτιά τους.

ΒΙΝΤΕΟ PATRATV

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top