ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο υπουργός Υγείας πήγε για επιθεώρηση στο «Ελπίς» και τον "σφυροκόπησε" το προσωπικό!

Εξήγγειλε 2000 προσλήψεις στην Υγεία ως τις 28 Δεκεμβρίου ο Ανδρέας Ξανθός

Επί μία ώρα σφυροκοπούσαν γιατροί και νοσηλευτές τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος επιθεώρησε το ανακαινισμένο νοσοκομείο «Ελπίς». Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Η κάμερα του STAR και ο Γιάννης Ευσταθίου κατέγραψαν κατ' αποκλειστικότητα όλο τον καυτό διάλογο.

Αναλυτικότερα….

Για τρεις ώρες ο υπουργός Υγείας έκανε επιθεώρηση στο δημοτικό νοσοκομείο Ελπίς. Ξεναγήθηκε σε πρωτοποριακές μονάδες στο ανακαινισμένο κτίριο, με σύγχρονα μηχανήματα.

Πίσω όμως από τις μοντέρνες κατασκευές, κρύβονται κτίρια που θυμίζουν ότι το νοσοκομείο είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα το 1842. Η κάμερα του STAR κατέγραψε ότι η αποθήκευση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στο «Ελπίς», γίνεται σε χώρο προσβάσιμο κι από ασθενείς. Ενώ η μονάδα αιμοδοσίας λειτουργεί σε απαράδεκτες κτιριακές υποδομές, αν και είναι πέμπτη στον τόπο μας σε συγκέντρωση αίματος.

Όπως επισήμαναν οι εργαζόμενοι στον υπουργό, μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στο τέλος του χρόνου συνταξιοδοτούνται τρεις παθολογοανατόμοι, και θα μείνει μόλις μία.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου θα γίνουν στον τομέα της περίθαλψης, 2000 προσλήψεις.

«Κρινόμαστε όλοι καθημερινά και με τις πράξεις μας και με τις συμπεριφορές μας», είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Ξανθός, με πολλούς να αναρωτιούνται αν με αυτή τη φράση ήθελε να πει κάτι στον κύριο Παύλο Πολάκη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top