Βαφτίζουν τους Αφγανούς... Κορεάτες, ζητούν και χιλιάδες ευρώ και τους πάνε στο εξωτερικό – Ρεπορτάζ Star

Με αφορμή την υπόθεση του πρόσφυγα που κατηγορείται για βιασμό και φόνο

Η διαφυγή του Aφγανού πρόσφυγα, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα, αλλά αποφυλακίστηκε και έφυγε στη Γερμανία, όπου τώρα κατηγορείται για βιασμό και φόνο, φέρνει στο προσκήνιο την ευκολία, με την οποία οι διακινητές κανονίζουν τις μεταφορές των προσφύγων με πλαστά χαρτιά και διαβατήρια. 

Φαίνεται ότι δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τον Αφγανό κατάδικο να φύγει από την Ελλάδα σχεδόν αμέσως μόλις βγήκε από τη φυλακή. Είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε σε λιγότερα από τρία χρόνια, με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε κι έγινε καπνός. Έναν χρόνο μετά κατηγορείται ότι βίασε και σκότωσε τη 19χρονη φοιτήτρια στη Γερμανία. Ο  δημοσιογράφος του Star, Βαγγέλης Γκούμας διαπίστωσε ότι χρειάζονται 3.000-4.000 ευρώ για το ταξίδι από την Ελλάδα στην Βόρεια Ευρώπη. Αυτό του είπαν Αφγανοί στην πλατεία Βικτωρίας, καταγγέλλοντας ότι κάποιοι επιτήδειοι τους βγάζουν διαβατήρια, λέγοντας ότι.... είναι Κορεάτες! Ανάλογα με την ταρίφα κανονίζεται και το μεταφορικό μέσο. Οι πιο φτωχοί κάνουν τη διαδρομή με τα πόδια!

Δείτε εδώ: ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ- Ο ΦΟΝΙΑΣ της 19χρονης στην Γερμανία είναι αυτός που επιτέθηκε στην Σπυριδούλα στην Κέρκυρα

Ο Αφγανός, ο οποίος τον Μάιο του 2013 επιτέθηκε σε 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα, πετώντας την στο κενό από ύψος 8 μέτρων, επειδή αντιστάθηκε, καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κρατήθηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων του Βόλου ως ανήλικος. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έπαθαν σοκ,  όταν έμαθαν ότι τώρα κατηγορείται για το βιασμό και το φόνο μιας 19χρονης φοιτήτριας στη Γερμανία. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ε.Κ.Κ.Ν Βόλου, Νίκος Καραφίλογλου δήλωσε στο Star πως «ο Αφγανός δεν δημιουργούσε πρόβλημα, αλλά είχε αυτό το βλέμμα το πολύ καχύποπτο και πονηρό! Oι κρατούμενοι τον είχαν απομονώσει πάρα πολύ. Κοιτούσε με πολύ περίεργο βλέμμα. Ήταν λίγο σαν μισογύνης». 

Η 20χρονη κοπέλα στην Κέρκυρα... γλίτωσε με κατάγματα και ο δράστης οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο νόμος Παρασκευόπουλου όμως για την αποσυμφόρηση των φυλακών τον απελευθέρωσε, με τραγικές συνέπειες για την 19χρονη φοιτήτρια στη Γερμανία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top