Σπείρα στο Ζεφύρι στα πρότυπα της Καμόρα: «Οικογενειακή επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών

Είχαν για βαποράκια παιδιά και γυναίκες-Πρώτη ανάρτηση: 20-07-2017 18:08

Οικογενειακή «επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών στα πρότυπα της «Καμόρα»,, στην οποία είχαν σημαντικό ρόλο ακόμα και τα μικρά παιδιά, που χρησιμοποιούνταν για κάλυψη και για την προώθηση του «εμπορεύματος», είχαν στήσει Ρομά στο Ζεφύρι Αττικής, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τέσσερις οικογένειες, με δεσμούς και μεταξύ τους, που πουλούσαν ηρωίνη και χασίς σε χρήστες ναρκωτικών που τους επισκέπτονταν, με τις γυναίκες και τα παιδιά να συμμετέχουν στην παράδοση και την απόκρυψη των ουσιών.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, και κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης χτες, με τη συνδρομή των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, συνελήφθησαν συνολικά 26 άτομα, ενώ κατηγορούνται και αναζητούνται άλλα 11.

Από τους συλληφθέντες εννέα είναι άνδρες, εννέα γυναίκες και οκτώ ανήλικοι, από 13 έως 16 ετών. Επίσης, συνελήφθησαν 18 χρήστες ναρκωτικών που είχαν πάει στο Ζεφύρι για να προμηθευτούν την δόση τους, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της Αστυνομίας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οκτώ οικίες και κατασχέθηκαν: 702,29 γραμμάρια κάνναβης, 29,7 γραμμάρια ηρωίνης, 15 ναρκωτικά δισκία, 4 ζυγαριές ακριβείας και 3.424 ευρώ. Κατασχέθηκαν ακόμη δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα, που αγοράστηκαν με τα χρήματα από τα ναρκωτικά και 16 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

 

*φώτο: eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top