Βρήκε την πρώην του με τον εραστή της και τον ΣΚΟΤΩΣΕ! Δεν άντεχε τα πειράγματα των χωριανών

Ισόβια για τη δολοφονία που είχε συνταράξει το Πήλιο

Βρήκε την πρώην του με τον εραστή της και τον ΣΚΟΤΩΣΕ

Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 4,5 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων τον 51χρονο δράστη του εγκλήματος που είχε συνταράξει τη Μακρυράχη Πηλίου τον Απρίλιο του 2016.

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, ο δράστης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βαριά σωματική βλάβη, οπλοχρησία κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 51χρονο, ούτε αυτό του έντιμο πρότερου βίου και απέρριψε τα αιτήματα της υπεράσπισης να αναγνωριστεί ότι το στυγερό έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής, καθώς και να μετατραπεί η κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης σε επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Επιπλέον, επέβαλε στον 51χρονο χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για την παράνομη οπλοκατοχή.

Ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν ο 51χρονος βρήκε σε μια αποθήκη την 37χρονη πρώην σύντροφό του μαζί με τον 61χρονο συγχωριανό του Λάμπρο Μαλαχιά.

Ο 51χρονος δεν μπορούσε να δεχθεί ότι η πρώην σύντροφός του έχει προχωρήσει τη ζωή της και δεν θέλει να είναι πια μαζί του, κι όταν τους συνάντησε στην αποθήκη, όπλισε την καραμπίνα του και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα ο 61χρονος να πέσει νεκρός.

«Θόλωσα. Εγώ δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανένα, μόνο να αυτοκτονήσω», είπε ο 51χρονος στο δικαστήριο, όμως έπεσε σε αντιφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος έριξε τις ευθύνες στην 37χρονη, λέγοντας ότι δεν ξεκαθάριζε τη θέση της, όμως όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο γιατί επέμενε να τη δει, ενώ εκείνη δεν του σήκωνε το τηλέφωνο, ούτε δεχόταν να το συναντήσει, δεν είχε να δώσει απάντηση.

Κατηγόρησε ακόμα και τους συγχωριανούς του ότι του έκαναν καζούρα λέγοντας ότι έχασε τη γυναίκα του από έναν μεγαλύτερο άνδρα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ντρεπόταν ακόμα και να βγει στην πλατεία, ενώ το βράδυ του φονικού δεν ήθελε να σκοτώσει τον 61χρονο, αλλά να αυτοκτονήσει μπροστά στην 37χρονη.

Όμως χάλασε και τους δύο κάλυκες που είχε μαζί του πάνω στον 61χρονο, ο οποίος όπως είπε του μίλησε υποτιμητικά.

Μετά το φονικό, ο 51χρονος πήγε σπίτι του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, καταναλώνοντας φυτοφάρμακο.

Η 37χρονη πάλι κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είχε ερωτική σχέση με τον 51χρονο, αλλά φιλική και μάλιστα την είχε διακόψει δύο μήνες πριν από το έγκλημα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ενημερώθηκε από το χωριό για τη σχέση της με τον 61χρονο και εκνευρίστηκε, την πλησίασε να της μιλήσει, αλλά εκείνη τον απέφυγε και μετά τους βρήκε στην αποθήκη, όπου δούλευαν.

Όπως είπε, ο δράστης παραμόνευε να φύγουν οι εργάτες και τους ζήτησε να τους μιλήσει. Χτύπησε τον 61χρονο και ακολούθησε συμπλοκή για να του πάρουν το όπλο. Εκείνη προσπάθησε να φύγει, αλλά ο 51χρονος την πυροβόλησε και τη χτύπησε στον ώμο. Κατάφερε ωστόσο να διαφύγει και ενώ ήταν στο δρόμο και καλούσε σε βοήθεια άκουσε και τον δεύτερο πυροβολισμό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top