Αν ξέρατε ότι η απάντηση είναι «ναι»... τι θα ζητούσατε από τον «Άγιο Βασίλη»;

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Μέρες γιορτινές, μέρες λαμπερές, μέρες χαρούμενες για κάποιους, μέρες μοναχικές και ίσως μελαγχολικές για κάποιους άλλους.

Η ιστορία μέχρι τώρα έχει δείξει ότι οι «μοναχικοί» των Χριστουγέννων ανυπομονούν να περάσουν οι γιορτές. Βλέπετε η «νοσταλγία» ίσως τους ξυπνά πιο έντονα τις μνήμες του παρελθόντος ή των ευτυχισμένων στιγμών που έχουν ζήσει με πρόσωπα που δεν είναι πλέον παρόντα στη ζωή τους.

Για τους υπόλοιπους, τα Χριστούγεννα είναι μια γλυκιά γιορτή και μια πολύ καλή αφορμή για να μαζευτούν στα σπίτια των συγγενών, της οικογένειας, των φίλων. Να συσφίξουν τις σχέσεις τους, να "αγαπηθούν" ή να βρουν χρόνο για να δείξουν την αγάπη τους, να περάσουν χρόνο με τους αγαπημένους τους, να ταξιδέψουν σε χιονισμένα ή απλώς χειμερινά θέρετρα, να πλημμυρίσουν από χαρά κάνοντας μια βόλτα στη γεμάτα λαμπάκια πόλη. (Μέχρι και ο ψυχαναλυτής Steve McKeown το είπε: «Ο πρόωρος στολισμός για τα Χριστούγεννα μας κάνει πιο ευτυχισμένους» - Δείτε εδώ).

Και βέβαια, το must των ημερών… τα δώρα. Δώρα για τα παιδιά, για τα ανίψια, τα βαφτιστήρια, τα παιδιά των φίλων, τα παιδιά των ξαδέλφων και των συναδέλφων. Δώρα για όσους γιορτάζουν, δώρα για τους συντρόφους, για τους γονείς, τα αδέλφια, τους φίλους… ή έστω δώρα απλά «για το καλό».

Αλήθεια, εσείς φέτος τι δώρο θα κάνετε στον εαυτό σας; Αν το «δώρο» που θέλετε δεν είναι υλικό, δεν εξαγοράζεται με ένα ποσό, με χρήματα… Τι θα ήταν; Το έχετε σκεφτεί; Και τι θα κάνατε για να το αποκτήσετε;

Βέβαια, δεν είμαστε και ο Θεός. Δεν έχουμε πάντα τη δύναμη να ανατρέψουμε γεγονότα που είναι πάνω ή πέρα από μας. Δε γίνεται να έχουμε πάντα αυτό που θέλουμε, τη στιγμή που το επιθυμούμε.

Όμως θα σας πω ένα μυστικό. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο, που να προορίζεται για σένα και να μην καταλήξει τελικά στον δρόμο σου. Η μέχρι τώρα δική μου εμπειρία έχει δείξει πως η υπομονή, η αλήθεια, η πίστη και η αξιοπρέπεια πάντα ανταμείβονται.

Ένα όμως να θυμάστε. Όσο λιγότερη κατάκριση...  τόσο πιο ανοιχτή καρδιά στο καλό και στο αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων. Να θυμάστε πως όσο λιγότερο κρίνετε τους ανθρώπους γύρω σας, τόσο περισσότερο θα γεμίζετε την καρδιά σας με αγάπη. 

Και όταν γεμίσει, θα είναι τόσο πλήρης, που δε θα χρειαστεί να ζητήσετε τίποτα από τον Άγιο Βασίλη, ακόμα και αν είστε σίγουροι πως η απάντηση είναι, ναι!

* Φώτο credits στους χρήστες του διαδικτύου που μάς θυμίζουν... το πιο σημαντικό. Να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με χιούμορ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top