Citi: Μην περιμένετε πολλά για την Ελλάδα από τη σύνοδο του ΔΝΤ

Η συμφωνία μπορεί να έλθει και στο «παρά ένα» πριν τις πληρωμές του Ιουλίου

Citi: Μην περιμένετε πολλά για την Ελλάδα από τη σύνοδο του ΔΝΤ

Δεν  αναμένεται να προκύψει κάτι συνταρακτικό στη Σύνοδο του ΔΝΤ,  σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και το Grexit, επισημαίνει η τράπεζα Citi.

Όπως υπογραμμίζει πάντως  καμία σύνοδος του ΔΝΤ θα ήταν πλήρης χωρίς να υπάρξουν συζητήσεις για την Ελλάδα. Κάποια πρόοδος σημειώθηκε πρόσφατα στη συνεδρίαση του Eurogroup, όταν η Ελλάδα συμφώνησε στην σταδιακή βελτίωση του πρωτογενούς ισοζυγίου ύψους 1% 2019 και ένα περαιτέρω 1% το 2020, μέσω των φόρων και της μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Το επόμενο βήμα θα είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να εκπονηθούν μεταξύ των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης. Οι συνομιλίες μεταξύ και με, τους πιστωτές, μπορεί να αρχίσουν κατά την διάρκεια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και αργότερα να ολοκληρωθούν με μια συμφωνία σε επίπεδο staff-level για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Τα βασικά εκκρεμή σημεία της συζήτησης είναι οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο καθορισμός επιπλέον (και ίσως υπό όρους) ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Η οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης συνεχίζει να εξαρτάται από αυτά τα εκκρεμή σημεία και παραμένει αβέβαιη, όπως τονίζει η Citi.

Όπως επισημαίνει, συνεχίζει να πιστεύει ότι μια συμφωνία για την β' αξιολόγηση θα έλθει πριν από τις αποπληρωμές που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα τον Ιούλιο, αλλά θα μπορούσε και πάλι να έλθει ακριβώς στο πάρα... 1’ , αφού ακόμα και μία πολιτική συμφωνία στη σύνοδο του ΔΝΤ φαίνεται μάλλον απίθανη.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top