ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ: Ο Δεκαπενταύγουστος έφυγε, ο ΕΝΦΙΑ έρχεται και ΚΑΙΕΙ!

Οι αλλαγές, οι παγίδες και τα... χειρότερα!

​Εκτός λειτουργίας τίθενται από σήμερα Παρασκευή ορισμένες εφαρμογές του taxis net προκειμένου να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μίλησαν στην κάμερα του Star είπαν πως είναι αδύνατον να βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη για περιουσίες που δεν αποφέρουν κανένα έσοδο.

Εκτός από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, το οποίο πέφτει από τις 300.000 ευρώ στι�� 200.000 ευρώ, αυξάνεται ο φόρος για τα οικόπεδα έως και 25%. Ενώ δεν ισχύει πλέον η έκπτωση 20% που εφαρμόστηκε το 2014 και το 2015 για τους ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι επώδυνος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις! Μάλιστα για μια στις 2 επιχειρήσεις θα είναι υψηλότερος από ότι πέρσι. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης μιας τέτοιας επιβάρυνσης, η οποία θα εξελιχθεί σε τρικυμία για την αγορά», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Στα ψιλά γράμματα βρίσκονται παγίδες που μπορεί να κοστίσουν εκατοντάδες ευρώ!

ΠΑΓΙΔΕΣ

Αν ένα κτίσμα είναι ημιτελές και δεν δηλωθεί χάνεται η έκπτωση 60%. Αν ένας βοηθητικός χώρος έχει δηλωθεί ως κύριος, δεν ισχύει η έκπτωση 90%. Αν δεν συμπληρωθεί ο όροφος του ακινήτου, ο λογαριασμός βγαίνει με συντελεστή ρετιρέ.

Κεραμίδα και στην Πορτογαλία!

Ωστόσο, ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι βραχνάς μόνο για την Ελλάδα. Στην Πορτογαλία οι ιδιοκτήτες ακινήτων υπέστησαν ψυχρολουσία, καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να αυξήσει κατά 20% το φόρο για τα... ηλιόλουστα ακίνητα!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top