ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ με τα POS! Η μεγάλη κομπίνα που βρήκαν για να ξεγελούν την εφορία

Σωρεία παραβάσεων ανακάλυψε η ΓΓΔΕ

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ με τα POS! Η μεγάλη κομπίνα που βρήκαν για να ξεγελούν την εφορία

​Μπορεί μετά τα capital controls οι ταμειακές – μαϊμού να περιορίστηκαν, όμως το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, κι έτσι επιχειρηματίες, ειδικά στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές βρήκαν τρόπο να ξεγελούν την εφορία και με τα POS.

Τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας, έβγαλαν λαβράκι κατά τις εφόδους τους τις τελευταίες μέρες σε τουριστικές περιοχές, καθώς ανακάλυψαν πως πάρα πολλοί επιχειρηματίες εξέδιδαν αποδείξεις μόνο από το POS, οι οποίες πιστοποιούν μεν τη συναλλαγή με την τράπεζα, όμως δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση την κανονική απόδειξη.

Τα POS δεν είναι συνδεδεμένα με την ταμειακή μηχανή, κι έτσι η τράπεζα θα χρεώσει κανονικά τη συναλλαγή στην κάρτα, όμως η εφορία δε θα μάθει ποτέ, εκτός αν γίνει έλεγχος, ότι εισπράχθηκαν τα χρήματα κι έτσι οι επιχειρηματίες δε θα έχουν υποχρέωση απόδοσης του ΦΠΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών, ελπίζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τη νέα διάταξη για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΔΕ, η οποία θα κατατεθεί πολύ σύντομα στη Βουλή.

Μέχρι να γίνει πάντως αυτό, η ΓΓΔΕ είναι αποφασισμένη να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στις επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις και μάλιστα χθες ανακοίνωσε πως θα ��πιβάλει λουκέτο 48 ωρών σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει περισσότερες από δέκα αποδείξεις ή παραστατικά για αγαθά η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top