Μη μου μιλάς για καλοκαίρια και αστέρια, πες μου μονάχα που θα βρούμε 25 δις για την εφορία

ΦΟΡΟΙ ΣΟΚ! Δεν μας σώζουν μπρατσάκια με τόσα ραβασάκια!

​Ούτε τα μπάνια του λαού δεν σεβάστηκε η εφορία, αφού ξεκίνησε από την "καρδιά" του καλοκαιριού την πληρωμή των φετινών τσουχτερών φόρων.

Την Παρασκευή έληξε η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και ακόμη και τώρα όσοι δεν πλήρωσαν μπορούν να πληρώσουν τη δόση τους σε ταχυδρομεία με διευρυμένο ωράριο ή μέσω δικτύων ιντερνετικών πληρωμών των τραπεζών.

Συνολικά για τα φετινά εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος περίπου 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ! Από αυτά το 1,2 δις έπρεπε να πληρωθεί σήμερα.

Πολλοί όμως είναι αυτοί που δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν. Τι τους περιμένει;

Όπως είπε ο φοροτεχνικός Α.Μουζάκης στο Star, «όσοι δεν πληρώσουν θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση της τάξεως του 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Επίσης, ελλοχεύει ο κίνδυνος στην συνέχεια, αφ��ύ δεν αποπληρώσουν την οφειλή τους εντός 30 ημερών να κατασχεθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, όπως επίσης να χάσουν την ρύθμιση, τόσο των 12 δόσεων αν την έχουν επιλέξει ή των 100 δόσεων».

Η εφορία προχωρά τον Αύγουστο σε προσωρινή... κατάπαυση πυρός εναντίον των φορολογούμενων, αλλά από τον Σεπτέμβριο τα ραβασάκια για την πληρωμή φόρων θα αρχίσουν να πέφτουν... σαν το χαλάζι!

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Έως το τέλος του έτους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν μέσω της παρακράτησης φόρου εισοδήματος, άλλα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι τον Δε��έμβριο θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας συνολικού ύψους τουλάχιστον 1,2 δισ ευρώ, ενώ για ΦΠΑ επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα πρέπει να αποδώσουν τουλάχιστον το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέσω των ρυθμίσεων οφειλών θα πληρωθεί στις εφορίες ποσό ύψους 1,2 δις.

Για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, η εξόφληση των οφειλών τους με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων είναι μονόδρομος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top