ΕΒΔΟΜΑΔΑ-ΚΟΛΑΣΗ: Διορία πέντε ημερών για την πληρωμή 1,2 δισ. ευρώ!

Φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρος πολυτελούς διαβίωσης ανεβάζουν το… φοροθερμόμετρο

ΕΒΔΟΜΑΔΑ-ΚΟΛΑΣΗ: Διορία πέντε ημερών για την πληρωμή 1,2 δισ. ευρώ!

Εβδομάδα-φωτιά είναι αυτή που διανύουμε για τους φορολογούμενους αφού έως την Παρασκευή θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Ειδικότερα για τον φόρο εισοδήματος, περίπου 2,9 εκατ. φορολογούμενου θα κληθούν να καταβάλουν την πρώτη δόση (από τις τρεις συνολικά, με το συνολικό ποσό που καλούνται να καταβάλλουν να ανέρχεται σε 3,65 δισ. ευρώ.

Σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης, δεν υπάρχει όφελος καθώς η έκπτωση φόρου 1,5% τα προηγούμενα χρόνια και 2% πέρυσι, έχει ήδη καταργηθεί.

Πάντως, για όσους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις 3 δόσεις, υπάρχει και η δυνατότητα των 12 μηνιαίων δόσεων μέσω των πιστωτικών καρτών.

Την ίδια ώρα, το τοπίο γύρω από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ έσπευσε να καθαρίσει το ΥΠΟΙΚ, το οποίο ξεκαθάρισε πως τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών και πως ο φόρος ακινήτων θα καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις.

Δείτε ακόμη:

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ τα πάντα το ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΙΑ! Εκτός τα αγροτεμάχια-Δεν καταργούνται οι απαλλαγές

ΚΕΡΑΜΙΔΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων! Ψαλιδίζουν τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑλτης για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top