ΝΕΚΡΗ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 127.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα με μισθό 100 ευρώ το μήνα ΜΕΙΚΤΑ!

Τραγικές συνθήκες στην αγορά εργασίας καταγράφει το κείμενο για τις εργασιακές σχέσεις

Τραγικές συνθήκες στην αγορά εργασίας περιγράφει το κείμενο θέσεων για τις εργασιακές σχέσεις που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ, ενώ 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά!

Ουσιαστικά πρόκειται για εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2, 3 ημερών την εβδομάδα ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα.

Όπως προκύπτει, ο αριθμός των… νεόπτωχων εργαζομένων που αμείβεται με μισθούς έως και 510 ευρώ μεικτά ανέρχεται συνολικά σε 432.033 άτομα.

Παράλληλα, από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προκύπτει ότι οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση, ενώ, αντίθετα, τα τρία τελευταία χρόνια κυριαρχούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, καθώς και οι συμβάσεις που υπογράφουν οι «ενώσεις προσώπων».

posa-mikton-miniaion-misthon-idiotikou-tomea-etous-2015.jpg\

* O πίνακας είναι από τη Ναυτεμπορική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top