ΑΝΟΙΞΑΜΕ και ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ! Μετά το λιμάνι και τα αεροδρόμια πωλούνται ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ

Αισιόδοξος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ότι θα εισπραχθούν 6 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις

ΑΝΟΙΞΑΜΕ και ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ! Μετά το λιμάνι και τα αεροδρόμια πωλούνται ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ

​Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 6 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του χρόνου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Πιτσιόρλας στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Όπως είπε, το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι ο βασικός πυλώνας του νέου υπερταμείου που θα δημιουργηθεί, ενώ αποκάλυψε ποιες επιχειρήσεις του Δημοσίου παίρνουν σειρά για να βάλο��ν πωλητήριο.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, εκτός από την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε πορεία αξιοποίησης, επόμενοι στόχοι είναι η ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΠΑ, των ΕΛΠΕ, της ΔΕΗ, του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», τουριστικών λιμανιών και μαρίνων, όπως και ακινήτων του Δημοσίου.

«Είμαστε σε οριακή στιγμή, δίνεται καθημερινή μάχη, αλλά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Νομίζω ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα βάλει και την κυβέρνηση σε άλλη λογική, καθώς ήδη έχουν ληφθεί μεγάλες αποφάσεις που βάζουν τα πράγματα σε μια τροχιά ώστε να τρέξουμε για την ανάπτυξη. Η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία των αποκρατικοποιήσεων στην πορεία προς την ανάπτυξη και συγκρατημένα μπορούμε να είμαστε λίγο αισιόδοξοι και να προσδοκούμε ότι θα γίνουν και αλλά βήματα», είπε.

Τόνισε επίσης ότι την Κυριακή αναμένεται να κυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Βουλή, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλα 23 αεροδρόμια.

Αναφερόμενος στον ΔΕΣΦΑ ο κ. Πιτσιόρλας είπε πως σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση στη SOCAR και η μεταβίβαση του 17% στον Ιταλό διαχειριστή δικτύου φυσικού αερίου.

Σε φάση ολοκλήρωσης μέχρι τέλος του έτους βρίσκονται ακόμα τρία μεγάλα τουριστικά έργα, η Κασσιόπη, ο Αστέρας Βουλιαγμένης και ο Αφάντου, ενώ όσον αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό τόνισε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top