Κούρεμα Καταθέσεων: Νέα δήλωση Ντράγκι-Τι είπε για τις τράπεζες

«Αν τηρήσετε 4 όρους,θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» είπε

​Η Ελλάδα θα μπορέσει να λάβει μέρος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπό την προϋπόθεση ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η εν λόγω συμμετοχή. Αυτό δήλωσε σήμερα ενώπιον της Ευρωβουλής ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις-προϋποθέσεις:

1) να βρίσκεται σε πρόγραμμα προσαρμογής,

2) να τηρεί τους στόχους αυτού του προγράμματος,

3) να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται σήμερα

και 4) να έχει την ανάλογη πιστοληπτική ικανότητα αυτός που εκδίδει τα ομόλογα.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, ο κ.Ντράγκι υποστήριξε ότι δεν βρίσκονται κοντά στην κατάρρευση, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν μεν κεφαλαιακές ελλείψεις, που προέκυψαν από τα τεστ αντοχής, ωστόσο, όπως είπε, αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία συγκέντρωσης ιδιωτικών κεφαλαίων.

Ο κ.Ντράγκι χαρακτήρισε "σημαντικό" το γεγονός ότι δεν πρόκειται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να χρειαστεί το συνολικό ποσό των 25 δισ. ευρώ, που έχει προβλεφθεί στο πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top