Νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Έως τις 16 Νοεμβρίου η νέα διορία

Κερδίζει έδαφος το ισοδύναμο του φόρου στο ΚΙΝΟ

Νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Έως τις 16 Νοεμβρίου η νέα διορία

Νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έδωσε η κυβέρνηση.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις του κλάδου να υποβάλλουν έως τις 16 Νοεμβρίου τις δηλώσεις μετάταξης στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Όπως επισημαίνεται, αν έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία χωρίς ΦΠΑ, για πράξεις που πραγματοποιούνται από 20-07-2015 έως και 16-11-2015, παρέχεται η δυνατότητα στους επικείμενους να εκδίδουν μέχρι και τις 23-11-2015 συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για την επιβολή ΦΠΑ στις πράξεις αυτές.

Παράλληλα, με την τροπολογία καταρ��ούνται πρόστιμα που τυχόν επιβλήθηκαν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για την μη υπαγωγή τους ή εκπρόθεσμη ένταξή τους στο καθεστώς του ΦΠΑ, στο διάστημα δηλαδή που το θέμα βρισκόταν σε εκκρεμότητα και επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Όσον αφορά τα ισοδύναμα, πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι κερδίζει έδαφος αντί της επιβολής ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία η επιβολή φόρου στο ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ.

Όπως εκτιμούν στο οικονομικό επιτελείο, από το μέτρο αυτό μπορούν να εισπραχθούν έσοδα, τα οποία θα υπερκαλύψουν τα προσδοκώμενα από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top