Το μη χείρον: Ξεκινά το φορομπαράζ αλλά… χωρίς αλλαγές για φέτος τα τέλη κυκλοφορίας

Η αρχή θα γίνει με φόρο εισοδήματος, αύξηση ΦΠΑ σε νησιά και ΕΝΦΙΑ...

Το μη χείρον: Ξεκινά το φορομπαράζ αλλά… χωρίς αλλαγές για φέτος τα τέλη κυκλοφορίας

Τον αγώνα δρόμου για την αποπληρωμή αρκετών φόρων ξεκινούν από Οκτώβριο οι Έλληνες καθώς περιμένουν στη γωνία ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, τα ειδοποιητήρια για αυξημένη προκαταβολή φόρου αλλά και η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Τουλάχιστον, δεν θα αγκομαχούμε άλλο από αγωνία για ενδεχόμενες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας καθώς πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνουν πως για φέτος θα παραμείνουν ίδια και απαράλλαχτα.

Η αρχή του φορομπαράζ γίνεται από αύριο, καθώς λήγει η διορία για τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Ακολουθεί η 1η Οκτωβρίου με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε έξι τουριστικά νησιά του Αιγαίου (Ρόδος , Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος).

Εντός των επόμενων ημερών (ως τις 10 Οκτωβρίου) πρέπει να έχουν σταλεί τα εκκαθαριστικά για την αύξηση της προκαταβολής φόρου σε αγρότες και επιχειρήσεις αλλά και σε όσους πιάνει η «τσιμπίδα» του φόρου πολυτελούς διαβίωσης (αυξήθηκε ο συντελεστής υπολογισμού στο 13%).

Σειρά έχει στη συνέχεια ο ΕΝΦΙΑ. Το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων έως τις 20 Οκτωβρίου με τους αποδέκτες να υπολογίζονται σε περίπου 6 εκατ. ιδιοκτήτες.

Σε εκκρεμότητα είναι, εξάλλου, ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση με την προθεσμία ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να είναι (με τα ισχύοντα δεδομένα) στις 16 Οκτωβρίου, ενώ «φοροσφαλιάρες» περιμένουν και τους αγρότες.

Ειδικότερα, προβλέπονται η κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις και η εφαρμογή του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, αμφότερα εντός του Οκτωβρίου…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top