Στο τέλος του χρόνου η πλήρης άρση των capital controls λένε οι τραπεζίτες

Επιστρέφουν σιγά σιγά οι καταθέσεις στις τράπεζες

​Στο τέλος του χρόνου τοποθετεί την πλήρη άρση των capital controls, εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζ��ν, κεντρικός τραπεζίτης, μιλώντας στο Bloomberg.

Όπως είπε, η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2015, ώστε να επιτραπεί να συμμετάσχουν σ’ αυτή και οι μέτοχοι.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι δανειστές συμμερίζονται την άποψη ότι οι καταθέτες θα πρέπει να διασωθούν και δεν θα πρέπει να επιβληθεί εισφορά επί των καταθέσεων.

Αισιόδοξος ήταν όσον αφορά και στις εκροές καταθέσεων που σημειώθηκαν τους περασμένους μήνες, τονίζοντας ότι οι κατα��έσεις έχουν αρχίσει δειλά να επιστρέφουν στις τράπεζες, παρά την επιβολή capital controls.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις Έλληνα τραπεζίτη, από τις 20 Ιουλίου έχει επιστρέψει στις τράπεζες 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο ίδιος τραπεζίτης αποκλείει οποιοδήποτε κούρεμα καταθέσεων ή επιβολή κάποιου τύπου εισφοράς, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα stress tests των τραπεζών που θα κρίνουν και τον καθορισμό των κεφαλαιακών τους αναγκών.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν φύγει από τις τράπεζες καταθέσεις, ύψους 40 δισ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top