Χρωστάτε στην εφορία; Έχετε ακόμη 3 μέρες διορία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

"Όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις"

Χρωστάτε στην εφορία; Έχετε ακόμη 3 μέρες διορία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

​Διορία τριών ημερών, δηλαδή έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου, έχουν όσοι χρωστούν στην εφορία, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Προς το παρόν σχεδιασμός για νέα παράταση στη ρύθμιση (έχει ήδη δοθεί μια διάρκειας ενός μήνα) δεν υπάρχει και οι πιθανότητες για να δοθεί είναι πολύ μικρές, δεδομένης και της αντίδρασης των θεσμών σε αυτήν την προοπτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η ρύθμιση είναι πετυχημένη εισπρακτικά, καθώς έως σήμερα έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση περισσότεροι από 850.000 οφειλέτες και το ποσό που έχει ήδη εισπραχθεί ανέρχεται σε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η εισπρακτική επίδοση καθιστά εφικτό το στόχο του υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη φέτος από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσού ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση είναι μικροοφειλέτες, δηλαδή χρωστούν έως 10.000 ευρώ,ενώ από τους 6.500 μεγαλοοφειλέτες μόνο… οι 220 εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

Η ηγεσία του υπουργείο�� Οικονομικών έχει διαμηνύσει ότι όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις εισοδημάτων και η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top