Η απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις δεν έχει βγει ακόμη, αλλά ο Μητρόπουλος την ξέρει!!!

Δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη η οριστική διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ

Η απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις δεν έχει βγει ακόμη, αλλά ο Μητρόπουλος την ξέρει!!!

​Εντύπωση προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, κ.Αλέξη Μητρόπουλου, πως το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από το 2012 και μετά, καθώς η...οριστική διάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, ώστε να υπάρξει η τελική απόφαση για το θέμα αυτό.

Κρατούσα άποψη ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στις μέχρι τώρα διασκέψεις είναι ότι όλες οι μειώσεις σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις είναι αντισυνταγματικές και ίσως πάνω σε αυτό να βασίστηκε ο κ.Μητρόπουλος.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι η τελική απόφαση θα αφορά το σύνολο των ασφαλισμένων (περίπου 3.000.000 πολίτες) και όχι μόνο αυτούς που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ωστόσο το ποιοι θα πάρουν αναδρομικά όσα λεφτά έχασαν αυτά τα χρόνια από τις μειώσεις στις συντάξεις, θα το κρίνει η ίδια η απόφαση.
Υπενθυμίζουμε πως την αποκάλυψη ότι έρχεται ανατροπή από το ΣτΕ στις μειώσεις των συντάξεων είχε κάνει το «Έθνος της Κυριακής» στις 11 Απριλίου. Το δημοσίευμα επεσήμανε ότι στις «κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις του ανώτατου δικαστηρίου υπερισχύουν μέχρι στιγμής οι απόψεις περί αντισυνταγματικότητας τουλάχιστον των τελευταίων μνημονιακών μέτρων και περικοπών και αν η θέση αυτή θα επιβεβαιωθεί με την έκδοση της σχετικής απόφασης (θα πρέπει να αναμένεται περίπου σε 2-3 μήνες), οι συντάξεις θα πρέπει να επανέλθουν στο ύψος που είχαν τουλάχιστον στα τέλη του 2012. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο η ετήσια επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό των Ταμείων θα είναι 2,8 δισ. ευρώ, ενώ αν η ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ επεκταθεί στο σύνολο των συνταξιούχων τότε το ποσό εκτοξεύεται στα 4,3 δισ! Ωστόσο οι δικαστές προβληματίζονται αν λόγω της οικονομικής κρίσης πρέπει να επιστραφούν ή όχι αναδρομικά».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top