Με ποιους φόρους θέλουν να αυξήσουν τα έσοδα:ΔΕΙΤΕ ποιοι θα πληρώσουν τη νύφη και τον Βαρουφάκη

Με τέσσερις αλλαγές στο φορολογικό θα ψάξουν μετρητό!

Με ποιους φόρους θέλουν ν�� αυξήσουν τα έσοδα:ΔΕΙΤΕ ποιοι θα πληρώσουν τη νύφη και τον Βαρουφάκη

​Με... τέσσερις αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο, η κυβέρνηση επιχειρεί να αυξήσει τα έσοδα που μήνα με τον μήνα συρρικνώνονται και μεγεθύνουν το δημοσιονομικό κενό.

Ένα από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η …επιβολή έκτακτης εισφοράς στο κέρδος των επιχειρήσεων και σε όσους φορολογούμενους δηλώνουν πάνω από ένα όριο ετήσιου εισοδήματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για αύξηση του φόρου σε τσιγάρα, ποτά και τυχερά παιχνίδια, ενδεχόμενο που δεν διέψευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος ξεκαθάρισε πάντως πως δεν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά.

Στα νησιά του Αιγαίου εφαρμόζονται μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ 5%, 9% και 16%. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο υπερμειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6,5% ισχύει για τα βιβλία, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τα φάρμακα-εμβόλια, τα ξενοδοχεία, τα θέατρα. Ο συντελεστής 13% εφαρμόζεται στα τρόφιμα, στο ρεύμα, στο νερό, στο φυσικό αέριο, στην εστίαση και στις μεταφορές πολιτών. Ο συντελεστής 23% ισχύει σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε επίσης λόγο για ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15- 16%.
Τρίτη κίνηση για να εισρεύσουν χρήματα στα σχεδόν άδεια δημόσια ταμεία είναι η ρύθμιση των 100 δόσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική ρύθμιση θα περιλαμβάνει εισοδηματικά κριτήρια με στόχο να εξαιρεθούν οι «τζαμπατζήδες».

Την ίδια ώρα, ο φόρος που αναμένεται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ μοιάζει με τον ΕΤΑΚ, το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων που νομοθετήθηκε το 2008. Όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, το οικογενειακό αφορολόγητο αναμένεται να οριστεί στις 500.000 ευρώ, ο ανώτατός συντελεστής θα φτάνει προοδευτικά στο 2%, ενώ θα εξαιρούνται τα χωράφια. Τα έσοδα από το νέο φόρο υπολογίζονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ από 2,6 δις ευρώ που είναι με τον ΕΝΦΙΑ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top