Και οι οφειλές άνω του 1 εκατ. στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Αύριο θα παρουσιαστεί η νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

​Τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο θα παρουσιάσουν αύριο Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων προβλέπεται να συμπεριληφθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση ρύθμισης φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, το ποσό των δόσεων δε θα υπερβαίνει το 30% του βεβαιωθέντος εισοδήματος.

Επίσης, το ετήσιο σύνολο των δόσεων δεν θα υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη, το οποίο δηλώθηκε το προηγούμενο οικονομικό έτος, ενώ τα ποσά που θα υπάγονται σ’ αυτή θα προσαυξάνονται κατά 0,5% μηνιαίως, χωρίς άλλη επιβάρυνση ή ποινή.

Αν μάλιστα το εισόδημα των οφειλετών είναι μηδενικό κατά τους τελευταίους 12 μήνες, θα αναστέλλεται το σύνολο των εισπρακτικών μέτρων και διατάξεων κατά του οφειλέτη για περίοδο 12 μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top