Γερμανική κυβέρνηση: «ελληνικά κόμματα έδωσαν υποσχέσεις σε βάρος τρίτων»

Τι αναφέρει ανακοίνωση για την συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη

Γερμανική κυβέρνηση: «ελληνικά κόμματα έδωσαν υποσχέσεις σε βάρος τρίτων»

​«Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ», αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη, στην οποία σχολιάζει τις δηλώσεις των δύο υπουργών και «καρφώνει» έμμεσα πλην σαφέστατα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές υποσχέσεις από την πλευρά του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Σόιμπλε «σέβεται την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων, ωστόσο ελληνικά πολιτικά κόμματα έδωσαν κατά τον προεκλογικό αγώνα υποσχέσεις σε βάρος τρίτων».

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνείται ένα νέο κούρεμα του χρέους και επιμένει στην επίβλεψη του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Η αξιοπιστία είναι η βάση της εμπιστοσύνης, είπε ο Σόιμπλε μετά την συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε επιμένει ότι η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες. Κοινές λύσεις στο θέμα του χρέους δεν βρήκε σε αυτήν την συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Σόιμπλε στην κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο Σόιμπλε τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας. Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ. “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έρθει η Ελλάδα μόνιμα σε ένα δρόμο που θα έχει μέλλον”», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας την πρόταση να βοηθήσει την Ελλάδα στη δημιουργία αποτελεσματικών φορολογικών αρχών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top