Αναμένεται… καύσωνας: Πύρινα μέτωπα με προαπαιτούμενα τον Αύγουστο

Για «αμερικανικό Αύγουστο» έκανε λόγο ο Χαρδούβελης

Αναμένεται… καύσωνας: Πύρινα μέτωπα με προαπαιτούμενα τον Αύγουστο
Στο φο��λ βάζει τις μηχανές μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση προκειμένου να περάσει τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν άλλο ένα δισ. ευρώ από την ευρωζώνη, αλλά και να προετοιμάσει τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου που θα ανοίξει τον δρόμο για το μεγάλο «ντιλ» της ελάφρυνσης του χρέους.

Τα πύρινα μέτωπα του Αυγούστου περιλαμβάνουν νόμους για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και για τα δάση (προαπαιτούμενα), το Ασφαλιστικό, τις ομαδικές απολύσεις, αλλά και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και τις φοροελαφρύνσεις, που επιδιώκει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας χθες τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο Γκίκας Χαρδούβελης μίλησε για έναν «αμερικανικό Αύγουστο» εννοώντας ότι θα είναι μήνας σκληρής δουλειάς και όχι διακοπών, όπως στην Ευρώπη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει από τη μέση τα προαπαιτούμενα και τις άλλες μνημονιακές εκκρεμότητες έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και να αρχίσει με καθαρή ατζέντα την τελευταία επιθεώρηση του τρέχοντος μνημονίου.

Τα προαπαιτούμενα για τη δόση του Αυγούστου

Τα υπόλοιπα –μετά τη μικρή ΔΕΗ- προαπαιτούμενα του Ιουλίου που πρέπει να γίνουν ως τις αρχές Αυγούστου ώστε να εκταμιευθεί 1 δισ. ευρώ είναι:

1. Υιοθέτηση νομοθεσίας για την ενσωμάτωση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης του Δημοσίου στο ΕΤΕΑ και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και του παράγοντα βιωσιμότητας σε όλα τα ταμεία που δεν εντάσσονται στο ΕΤΕΑ από 1/1/2015

2. Υιοθέτηση νόμου για τα δάση

3. Υιοθέτηση νομοθεσίας για τα διοικητικά βάρη

4. Κατάργηση από 1/1/2015 όλων των επιβαρύνσεων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία

5. Υιοθέτηση νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top