Αλλαγές της τελευταίας στιγμής για γάλα, βιβλία, παιδεία και υγεία

Δείτε τι ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Βουλή

​Νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας το βράδυ της Κυριακής κατά την διάρκεια της συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου στην Βουλή.

Η σημαντικότερη από αυτές αφορά το γάλα. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ορίζεται ότι το παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια συντήρησης 7 ημερών με ευθύνη παρασκευαστή και υπόκειται στους ελέγχους των αρμοδίων φορέων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακόμη ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι:

  • διατυπώνεται αναλυτικότερα ο ορισμός των λογοτεχνικών βιβλίων
  • μείωση σε τρεις (και όχι «τουλάχιστον τρεις») των τουριστικών περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά η κυριακάτικη εργασία για 52 Κυριακές το χρόνο,
  • καταργείται το ερωτηματολόγιο που θα έπρεπε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου προκειμένου να μην το αποθηκεύσει σε κέντρο διανομής (αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση)
  • καταργείται εντελώς η καταχώρηση απορρυπαντικών, ακόμη και η ηλεκτρονική
  • αίρεται ο περιορισμός των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή του προϊόντος επί δίμηνο εφόσον θέλουν να κάνουν προωθητικές ενέργειες
  • εισάγεται ρύθμιση για τις καθυστερήσεις πληρωμών ώστε να μπορεί να υπάρχει κάλυψη πέραν των συνόρων.

Ο κ.Χατζηδάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, σχολιάζοντας δηκτικά ότι τις τελευταίες μέρες «βλέπουμε στη χώρα μας να αναπτύσσεται ένα πρωτόφαντο κίνημα υπέρ της ακρίβειας».

«Έχουμε μία κυβέρνηση κουβαρντάδων, αλλά οι Έλληνες καταναλωτές δεν είναι και δικαιούνται φθηνότερες τιμές», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, ειρωνευόμενος παράλληλα την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κόμμα που κάνει ίνδαλμα τον Μαδούρο στη Βενεζουέλα έρχεται και δίνει μαθήματα στην κυβέρνηση για το παραγωγικό μοντέλο. Υποστηρίζετε τη μιζέρια, τη στασιμότητα και την καθυστέρηση», πρόσθεσε

Αλλαγές στην Υγεία και την Παιδεία

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή την τροπολογία 1322 των Βουλευτών της ΝΔ Μάκη Βορίδη και Γιάννη Καράμπελα, η οποία αφορά αλλαγές και διαθεσιμότητες στην Υγεία.

Συγκεκριμένα τίθενται σε διαθεσιμότητα ιατροί και οδοντίατροι του ΙΚΑ που είχαν πάει στο ΕΣΥ και ότι θα συσταθούν θέσεις μετά από ένα μήνα.

Επίσης ,ο Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε τις ρυθμίσεις του υπουργού Παιδείας που αφορούν την άσκηση επαγγέλματος μηχανικού, αρχιτέκτονα και τοπογράφου.

Τέλος ανέγνωσε σειρά νομοτεχνικών αλλαγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top