Εμπλοκή στην λίστα Λαγκάρντ: Παραγράφονται ή όχι τα αδικήματα του Γ.Παπακωνσταντίνου;

Ο ειδικός ανακριτής πετά το μπαλάκι στο συμβούλιο εφετών

Σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει μετά τη στάση του αρεοπαγίτη ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη ο οποίος είχε αναλάβει να αποφανθεί επί της παραγραφής ή μη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρεοπαγίτης κ. Τσαλαγανίδης με σχετικό έγγραφο του δεν εκφράζει συγκεκριμένη άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής των αδικημάτ��ν του πρώην υπουργού πετώντας το… μπαλάκι στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου το οποίο καλείται πλέον να λύσει τον γόρδιο αυτό νομικό δεσμό.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός θεωρεί απαραίτητο πριν ξεκινήσει ο ίδιος την ανάκριση να έχει επιλυθεί αυτό το σοβαρό νομικό ζήτημα, ώστε να αποφευχθεί η διενέργεια άσκοπων ανακριτικών ενεργειών.

Το νομικό αυτό ζήτημα συνδέεται με τη Βουλή της μιας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Κι αυτό διότι σύμφωνα με άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία χάνει το δικαίωμα της να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην υπουργού.

Με βάση τα νέα δεδομένα η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλοπούλo, ο οποίος θα διατυπώσει την πρόταση του για το κρίσιμο αυτό θέμα στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο στη συνέχεια με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφασίσει για το εάν έχει επέλθει ή όχι παραγραφή των αδικημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top