ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ: Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης;

Διαβάστε αναλυτικά

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ: Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης;

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης, τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν ακόμη αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο επιδοτούμενο πετρέλαιο σε σύγκριση με πέρυσι, αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα το λάβουν σε δύο δόσεις!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο καταβάλλει προσπάθειες να δοθεί ως επιταγή - προκαταβολή το ποσό του συνολικού επιδόματος ώστε να μην προκύψουν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πέρυσι κάποιοι ενώ το δικαιούντο δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο γιατί δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος αγοράς.

Για το θέμα της προκαταβολής υπάρχουν ενστάσεις από την Τρόικα ότι είναι πιθανόν να πάρουν κάποιοι τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης αλλά τελικά να μην τα χρησιμοποιήσουν για προμήθεια πετρελαίου αλλά για να καλύψουν το κόστος του ηλεκτρικού στην περίπτωση που χρησιμοποιουν για τη θέρμανσή τους κλιματιστικό, ή να καλύψουν το κόστος καυσόξυλων, φυσικού αερίου, πέλετς κτλ. τα οποία πέρυσι είχαν εξαιρεθεί πέρυσι από την επιδοματική πολιτική.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γ.Μαυραγάνη, μία λύση στο παραπάνω ζήτημα είναι να το επίδομα δοθεί σε δύο δόσεις (π.χ. μία προκαταβολή και μία εξόφληση) και η δεύτερη δόση να δοθεί μόνο με την ηλεκτρονική απόδειξη ότι όντως έγινε αγο��ά πετρελαίου θέρμανσης.

Το σίγουρο είναι ότι αν και είμαστε μια ανάσα από τον χειμώνα και τις χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχουν ακόμη πολλά τεχνικά θέματα που «μπλοκάρουν» το επίδομα.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ από την εκπομπή του star Live U

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top