ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΡΕΝ: Η Ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα έχουν συμφωνήσει για ομαδικές απολύσεις

Απάντηση στον Χουντή- Ποια δέσμευση έχει ακριβώς η χώρα μας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΡΕΝ: Η Ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα έχουν συμφωνήσει για ομαδικές απολύσεις

Η απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα έχει συμφωνηθεί μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης . Αυτό υποστήριξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρέν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή.

Σύμφωνα με τον κ.Ρεν, η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να αναμορφώσει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων αυξάνοντας το μηνιαίο όριο του 5% του προσωπικού ή απελευθερώνοντάς το στην περίπτωση των προς "αναδιάρθρωση" επιχειρήσεων. Οι αλλαγές μάλιστα πρέπει να περάσουν σύμφωνα με τον κ.Ρεν έως τον Νοέμβριο και να εφαρμοστούν από την αρχή του νέου έτους.

Με απλά λόγια, αν οι αλλαγές περάσουν….. επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 150 εργαζόμενους θα μπορούν να απολύουν μέχρι και 60 άτομα το μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του star, ωστόσο, η ακριβής δέσμευση που έχει η χώρα μας και απορρέει από το μνημόνιο είναι η εκπόνηση μιας συγκριτικής μελέτης έως τον Νοέμβριο, για το τι συμβαίνει στις άλλες χώρες στο θέμα αυτό, καθώς η τρόικα μας κατηγορεί πως η εργατική νομοθεσία μας είναι τελείως άκαμπτη ως προς το καθεστώς των απολύσεων .Ναι μεν δηλαδή, δεν έχουμε ρητή δέσμευση για αυξομείωση του ποσοστού των απολύσεων αλλά όπως δείχνουν οι δηλώσεις του Ρεν, μάλλον πάμε προς απελευθέρωση!!!!

Το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, των οποίων ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται σήμερα με τους υπουργούς και αύριο με τον Αντ. Σαμαρά

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ της εκπομπής του star, Live U
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top