Η Πανσέληνος φέρνει ανατροπές και στο Ε.Τ.Ε.Α - Ξενοικιάζουν 19 από τα 21 μισθωμένα ακίνητα!!!

Με απόφαση Βρούτση-Παπανικολάου

Άμεση εξοικονόμηση πάνω από 500.000 ευρώ ετησίως στις δαπάνες (ενοίκια, λειτουργικά κόστη κτλ) πραγματοποιείται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης μετά από απόφαση του υπουργού ��ργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση σε συνεργασία με τον διοικητή του Ε.Τ.Ε.Α κ. Αναστάσιο Παπανικολάου.

Η μεγάλη εξοικονόμηση δαπανών θα προέλθει από την άμεση αποδέσμευση των 19 από τα 21 μισθωμένα ακίνητα μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη. Θα διατηρηθούν μόνο 2 μισθωμένα ακίνητα (κτήρια στην οδό Μάρνης) όπου, όμως, θα μειωθεί τουλάχιστον στο 50% το ενοίκιο τους καθώς η τωρινή τιμή ενοικίασης είναι 14 ευρώ/m2 όταν η αντικειμενική τιμή ενοικίασης στη περιοχή δεν υπερβαίνει τα 6 ευρώ/m2.

Τέλος, αξιοποιούνται τα 36 ιδιόκτητα ακίνητα του ταμείου από τα οποία 10 ακίνητα χρησιμοποιούνταν για στέγαση προσωπικού ενώ τα υπόλοιπα 26, μέχρι τώρα, χρησιμοποιούνταν σαν αποθηκευτικοί χώροι αρχείων και εγγράφων των ενοποιημένων τομέων. Πλέον, η στέγαση των υπηρεσιών του ταμείου καθώς και η αποθήκευση όλων των αρχείων θα συγκεντρωθούν σε 3 ακίνητα και όλα τα υπόλοιπα ιδιόκτητα κτήρια θα απελευθερωθούν.

«Η μεγάλη μάχη για το νοικοκύρεμα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας συνεχίζεται χωρίς διακοπή. Δυστυχώς, όμως, εντοπίζονται συνεχώς μπροστά μας ανοικτές πληγές κακοδιαχείρισης και έλλειψης σεβασμού στο δημόσιο χρήμα. Μετά τη δημιουργία της Εστίας όπου με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι για κάθε εργαζόμενο στο ΕΤΕΑ αντιστοιχούν 350 τετραγωνικά μέτρα περίπου, προχωράμε σήμερα στην εξυγίανση και οργανωτική ανασυγκρότηση των κτηριακών δομών του ΕΤΕΑ» δήλωσε ο κ.Βρούτσης.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΕΤΕΑ κ. Αναστάσιος Παπανικολάου δήλωσε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον υπουργό, μέχρι το τέλος χρόνου το ΕΤΕΑ θα έχει μετατραπεί σε ένα ταμείο πρότυπο, νοικοκυρεμένο με σεβασμό στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα και κυρίως με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top