Πόσο μας κοστίζει ένα σεμινάριο από τα "τσακάλια" της Task Force;;;Θα τραβάτε τα μαλλιά σας!!!

Στη Βουλή οι αμοιβές των μελών της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα

Πόσο μας κοστίζει ένα σεμινάριο από τα "τσακάλια" της Task Force;;;Θα τραβάτε τα μαλλιά σας!!!

​"Νίπτει τας χείρας" της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ σχετικά με το κόστος της παρουσίας της Task Force στην Ελλάδα και το κόστος των σεμιναρίων από μέλη της και παραπέμπει για απαντήσεις υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

Raixenmpah_2012_9_18_11_45_27_b2.jpg

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Πάρι Μουτσινά, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί η Βουλή ποιος ελέγχει την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, πόσο κοστίζει η παρουσία της και πώς αποτιμάται το έργο της.

Ειδικότερα, ο βουλευτής ανέφερε ότι «στον τομέα της εκπαίδευσης έχει ορισθεί το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) να χρησιμοποιείται ως τελικός δικαιούχος για να πληρώνονται τα μέλη της Task Force».

Ο κος Μουτσινάς επισήμαινε ταυτόχρονα ότι «μέσω του ινστιτούτου επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) βαφτίζονται ως «επιμόρφωση-κατάρτιση», οι επισκέψεις των μελών της Task Force και η οργάνωση σεμιναρίων κατά τομέα πολιτικής.

Ακριβά σεμινάρια στην Ελλάδα της… λιτότητας!

taskforce.jpg

Μπορεί οι κοινοί θνητοί καθηγητές να αμείβονται 10 και 15 ευρώ την ώρα,ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τα «τσακάλια» της ομάδας δράσης, οι οποίοι κάθε φορά που παραδίδουν και ένα σεμινάριο πληρώνονται αδρά! «Η αμοιβή ανά εκπαιδευτή για κάθε ημέρα είναι 350 ευρώ καθαρά, συν τα εισιτήρια, συν τα έξοδα διαμονής, συν 92 ευρώ οδοιπορικά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο Μουτσινά.

Και για όσους ΔΕΝ γνωρίζουν τις αρμοδιότητες της Task Force, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ Γιώργος Γιαννούσης, επισημαίνει πως ότι «η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force for Greece) που άρχισε τις εργασίες της τον Σεπτέμβριο του 2011 και τελεί υπό την πολιτική καθοδήγηση του αντιπροέδρου Όλι Ρεν αποτελείται από 45 άτομα, έχει αποστολή να εντοπίζει και να συντονίζει την τεχνική βοήθεια που χρειάζεται η Ελλά��α για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Επιδιώκει επίσης να επιταχύνει την απορρόφηση κονδυλίων της ΕΕ με σκοπό τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης».

Φανταστείτε δηλαδή πως αν σε ένα σεμινάριο συμμετέχουν και τα 45 μέλη, αυτό κοστίζει στο ελληνικό κράτος περίπου 25.000 ευρώ, αν λάβουμε υπόψη τα νούμερα που παραθέτει ο κος Μουτσινάς στο έγγραφο του .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top