Που είναι η ανάπτυξη οεο; 500.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν να ζήσουν στο σκοτάδι!

Κάθε μήνα πραγματοποιούνται 30.000 διακοπές παροχής ρεύματος

Και ενώ όλοι μιλούν για ανάπτυξη και για προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας μας, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Οι συνολικές οφειλές λοιπόν των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ προσεγγίζουν τα 1,3 δις ευρώ παρά την πρόσκαιρη μείωση που είχαν παρουσιάσει λίγο πριν από την εφαρμογή της δεύτερης «φουρνιάς» του χαρατσιού.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε τη ΔΕΗ σε αύξηση κατά 75% των διακανονισμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2012 σε σχέση με το 2011, ενώ οι αποκοπές ηλεκτροδοτήσεις αυξήθηκαν κατά 66% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Υπολογίζεται ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί των οικιακών καταναλωτών, για τους οποίους έχει λήξει το 80ημερο, -μετά την παρέλευση του οποίου δίνονται εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης- ξεπερνούν τις 500.000.

Μάλιστα η ΔΕΗ κάθε μήνα πραγματοποιεί περίπου 30.000 αποκοπές ρευματοδότησης, που σημαίνει ότι 360.000 καταναλωτές, είτε αυτοί είναι νοικοκυριά, είτε επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα του 2012.

Και ενώ όλα αυτά προκαλούν πονοκέφαλο στους καταναλωτές, έρχεται άλλη μια «κατραπακιά»…. Ετοιμάζ��νται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η του ερχόμενου Μαΐου ενώ έπεται μια ακόμα αύξηση από την 1η Ιουλίου 2013…. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ισχύουν νέα αυξημένα κατά 25% μεσοσταθμικά τιμολόγια ρεύματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top