Ειδική Επιτροπή για είσπραξη ΦΠΑ και ληξιπρόθεσμα χρέη

Στόχος η εβδομαδιαία παρακολούθηση των εσόδων

Την πορεία είσπραξης του ΦΠΑ, την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, τους τακτικούς και προσωρινούς έλεγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και τους ελέγχους αυτοαπασχολούμενων και ατόμων μεγάλου πλούτου θα παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση ειδική επιτροπή για την παρακολούθηση των εσόδων που θα συνεδριάζει στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.
Στόχος της επιτροπής είναι να παρακολουθούνται σε εβδομαδιαία βάση οι στόχοι των φορολογικών ελέγχων και των δημοσίων εισπράξεων από βεβαιωμένους φόρους και να αντιμετωπίζονται άμεσα οι όποιες υστερήσεις προκύπτουν.
Η επιτροπή θα παρακολουθεί τους δείκτες αποδοτικότητας των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και την πορεία του έργου των ελεγκτικών κέντρων. Ειδικό βάρος θα πέσει στη φορολογική συμμόρφωση υπόχρεων σε δηλώσεις ΦΠΑ, αλλά και στους ελέγχους των μη συμμορφούμενων.
Στην επιτροπή θα μετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης και ο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, και θα συνεδριάζει κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top