Όλα αυξάνονται ΕΚΤΟΣ από τους μισθούς! Κατά 21,72% «τσεκουρώθηκαν» οι μισθοί των εργαζομένων!

Μέσα σε 8 μήνες, 40.297 επιχειρήσεις έφεραν τα πάνω κάτω!

​Πίσω από το «δράμα» χιλιάδων Ελλήνων εξαιτίας της ανεργίας αποκαλύπτεται ένας ακόμη "εφιάλτης" με όσους έχουν την τύχη να… εργάζονται!!! Οι αυξήσεις στους μισθούς μοιάζουν πλέον όνειρο απατηλό, με τους εργαζομένους να εύχονται να μην παρασύρει κι άλλο η κατηφόρα τις ήδη μειωμένες αποδοχές τους!

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους …

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2012 ανέρχεται σε ποσοστό 21,72% !!!

Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση, από τα συνοπτικά στατιστικά στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ προκύπτει ότι, κατά την ίδια περίοδο κατατέθ��καν στις Περιφερειακές Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ 61.113 μετατροπές συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε άλλες ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Οι 35.351 αφορούν μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 15.814 αφορούν μετατροπή συμβάσεων από πλήρη απασχόληση, σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, με ομόφωνη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων και 9.948 αφορούν μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Κατά το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2012, στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ κατατέθηκαν 631 επιχειρησιακές συμβάσεις που αφορούσαν 79.186 εργαζόμενους και ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών τους ήταν 21,09%.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα και κατ' εφαρμογή του Ν. 4046/12, 40.297 επιχειρήσεις προέβησαν σε μειώσεις αποδοχών που αφορούσαν 178.058 εργαζόμενους. Ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων ήταν 21,72%.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top